Danskerne leverede deres bedste

06-08-2022 20:54

Også Carina Cassøe Krüth leverede i dag sit og Heiline's Danciera bedste, og det betyder, at det danske hold er kommet stærkt fra start på første dag af holdkonkurrencen

Copyright Ridehesten.com
Carina havde Danse der, hvor hun er bedst. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De to danske dressurryttere, der har været i ilden i holdkonkurrencen i dag, Carina Cassøe Krüth og Nanna Merrald Rasmussen, er individuelt blevet hhv. nr. 3 og 4 med meget tætte scorer. Først ydede Nanna og Zack deres ypperste, der blev honoreret med 76,724%, hvorefter Carina og Danciera præsterede deres bedste og opnåede 76,863%.

Jeg var meget nervøs i dag, da Nanna red, men når jeg selv rider, kan jeg kontrollere det. Det er en stor lettelse at have redet. Danse har været fantastisk den seneste halvanden uge i træningen derhjemme og hos Andreas, og hun føltes fantastisk derinde i dag. Hun har den seneste tid været, hvor jeg gerne vil have hende, så jeg har været ret afslappet, fortalte Carina til pressen efter sit ridt på 11-årige Heiline's Danciera og tilføjede:

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Mange af de udenlandske ryttere bliver lidt overrasket, når publikum allerede i Grand Prixen begynder at klappe på den sidste midterlinje, men jeg kan godt lide det, og Danse kan rigtig godt lide det. Der har været meget tale siden Aachen om, at danskerne måske kan vinde holdkonkurrencen, og det giver selvfølgelig lidt pres, men jeg ser sådan på det, at vi hver især kun kan yde vores bedste. I dag var tæt på det bedste, vi kan præstere. Danse bliver som regel bedre i løbet af et stævnet, så jeg håber virkelig, at vi kommer til at ride küren, udtalte Carina, der pt. ligger nr. 4 på FEI verdensrangliste med Danse.

Copyright Ridehesten.com
Carina følte både lettelse og stor glæde, da hun red ud af banen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det hollandske hold stillede i dag med en af deres bedste ekvipager, Dinja van Liere, der med den 10-årige avlshingst Hèrmes e. Easy Game/ Flemmingh leverede den stærkeste præstation på første dag af holdkonkurrencen med en Grand Prix-score på 78,835%. Tyskland har Benjamin Werndl på den individuelle andenplads i dag med 77,003%.

I holdkonkurrencen tæller de tre bedste resultater for hver nation, og man sløjfer altså den laveste score af de fire. I den foreløbige stilling, som FEI har publiceret i dag, er den laveste score allerede sløjfet, så kun én score tæller for hvert hold. Det betyder, at Danmark ligger på en midlertidig tredjeplads, men tæller man begge resultater med for hver nation, så ligger danskerne i front.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Klassens resultat

Start- og resultatlister

Livestream

TV-sendetider

Herning2022

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen