Fra guldholdet til ponydressur

11-03-2023 22:22

MCH's Varmblodspris tilfaldt i år det danske dressurlandshold, som vandt guld ved VM 2022 - og i en flot gestus gav de vinderchecken videre til Støtteforening for Ponydressur

Copyright Ridehesten.com
Jan Pedersen og Georg Sørensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

MCH's Varmblodspris på 25.000 kr. er blevet uddelt hvert år siden 2004, og det er en pris, der bruges til at hædre personer, der har ydet en ekstraordinær præstation for Dansk Varmblod.

Prisen overrækkes af MCH Messecenter Hernings direktør Georg Sørensen, og Dansk Varmblods formand Jan Pedersen akkompagnerede ham med disse ord:

Når det regner på præsten, så drypper det på degnen, siger man. Og når det regner på dansk ridesport, drypper det på dansk hesteavl. I august sidste år regnede det kraftigt på dansk hestesport. Vi blev vidne til nogle af de største triumfer nogensinde – og faktisk lige her i Herning.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Vi oplevede et enestående VM, der blev kronet med fire individuelle guldmedaljer i paradressur og VM-guld for hold i dressur. Den triumf får betydning for dansk ridesport, og den er utrolig vigtig for dansk varmblodsavl.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dressurlandsholdet bestod af Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera, Cathrine Laudrup-Dufour og Vamos Amigos, Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack samt Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell – til sammen er de simpelthen guldholdet.

MCH's Varmblodspris 2023 går til guldholdet!

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

De fire danske dressurryttere ankom med stand, idet de blev kørt ind af et flot tospand.  Jan Pedersen viderebragte denne besked på vegne af guldholdet:

Hvis man vil høste i fremtiden, er det vigtigt at gøde rødderne. Sportslig succes i ridesporten starter i det små – oftest med ponyerne. Derfor har guldholdet besluttet at donere prisen videre til ”Støtteforening for Ponydressur”, som Rigmor Kristensen er primus motor for. Smuk gestus – flot og fremtidsorienteret!

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen