To nationalmelodier spillet ved Almased Dressage Amateur Tour

19-10-2018 12:29

Mathilde Falle

I Bronzetouren måtte Danmark og Tyskland dele sejren, hvorefter den tyske dressurrytter Bettina Schulte-Übermühlen red til dobbeltsejr i både Silvertour og Goldtour

Nyheden fortsætter efter annoncen

Almased Dressage Amateur tour var start på dagens program i Boxen, og der blev vist flot dressur i de tre klasser. Bronzetour blev afholdt i Prix st. Georg, Silvertour i Intermediare A og Goldtour i Intermediare II. Dressurtuneringen, der har kørt over fem stævner i Danmark, Tyskland og Luxemburg, har sit sidste stævne under dette års World cup i Herning.

Korrigering betød delt sejr
Der var 12 starter i Bronzeturen, hvor 10 af deltagerne var dansk. Sejren måtte deles mellem den danske dressurrytter Kathrine Lindbøg Lang på den 16-årige dansk varmblodshingst Onassis e. Obelisk – Nimmerdor og den tyske dressurrytter Katrin Lohmann på den familieejet hest Lauderdale e. Lord Loxley I – Diamantino. Danske Kathrine fik en korrektion af hendes karakterer, som medførte en mindre fald i hendes samlet score. Derfor endte det med en delt sejr på 68.647%.

De to vindere blev efterfulgt af danskeren Simone Lunding-Hoppe på hingsten Heimdals Champ e. Skovens Rafael – Castro, der red til 68.000%. Fjerdepladsen gik til Camilla Bekkevold på Louvre S hoppen Faeldgaardens Dia-Lou med 66.265%. Placeret på femtepladsen blev Caroline Palsgaard på Oldenburger hingsten Findus B. e. Figaro – Tiberias med 66.206%.

Dobbeltsejr til Bettina Schulte-Übermühlen
Der var blot tre ekvipager til start i henholdsvis Silvertour og Goldtour. I Silvertour var det et rent tysk felt og i Goldtour var det danske flag præsenteret af Ole Hummelshøj.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Begge sejre gik til den tyske dressurrytter Bettina Schulte-Übermühlen, som i Silvertouren vandt med hesten Diplomat e.Dantes – Dietward med 62.971%. I Goldtouren vandt hun på hesten Grosso's Gentle e. Grosso Z - Ordos XX, hvor de blev belønnet med 67.971% af dommerne.

Rørende præmieoverrækkelser
I præmieoverrækkelsen af Bronzetouren holdte vinderne side om side. Der blev først afspillet den tyske nationalmelodi, og det var tydeligt at se at den tyske vinder Kathrin Lohman var rørt over at høre den tyske nationalmelodi blive spillet i Boxen. Derefter blev publikum stående for at høre den danske nationalmelodi til ære for den danske vinder Kathrine Lindbøg Lang.

Der blev givet flotte præmier, i form af underlag fra Torpol til alle de placeret, og selvfølgelig flotte rosetter. Til de tre bedste placeret var der æresdækkener fra Almased og smukke pokaler, hvor der yderligere til vinderne var æresbånd og en taske fra ADAX.

Rytterne blev ønsket tillykke af Ulf og Merlin Müller fra Almased, Jens Trabjerg fra Organizing Commitee og Dressurdommer Susanne Baarup.

Se resultaterne fra klasserne HER.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing