Magdalene tog sejren i Ponies Trophy Grand Prix (video)

24-10-2021 13:14

Annika Knudsen Lorentsen

Det var en lidt nervepirrende omspringning at overvære for 15-årige Magdalene Rose Mikkelsen, som havde lagt sig i front efter sin omspringning. Selvom der var en god håndfuld ryttere, der gjorde et ihærdigt forsøg, var der ingen der kunne slå den velridende dansker 

Copyright Ridehesten.com
Magdalene Rose Mikkelsen og Attyrory Rebel. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

25 ekvipager var til start i den 130 cm høje FEI Ponies Jumping Trophy Grand Prix her ved World Cup Herning 2021 og hele 10 af dem red fejlfrit i hovedrunden. 

Det betød, at der skulle en omspringning til for at afgøre, hvem der skulle tage topplaceringerne. Både danske Magdalene Rose Mikkelsen og Karoline Sloth Kjær havde fået en plads i omspringningen, og de gjorde begge en rigtig flot figur, som nogle af de første i omspringningen. 

Copyright Ridehesten.com
Magdalene Rose Mikkelsen og Attyrory Rebel. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Magdalene red lynhurtigt, men samtidig meget stilfuldt rundt, og i sadlen på sin pony Attyrory Rebel lykkedes hun altså med at tage sejren i den prestigefyldte ponyturnering. Parret stoppede uret i tiden 30,57 og var den eneste, der formåede at ride hurtigere end 31 sekunder. 

– Jeg var oppe imod mange dygtige ryttere, fortæller Magdalene blandt andet, som i videoen nederst fortæller lidt mere om, hvordan det var at ride i Jyske Bank Boxen i dag. 

15-årige Magdalene og Attyrory Rebel har været en ekvipage i ca. 2 år og de har blandt andet vundet indendørs DM for kategori 1-ponyer her tidligere på efteråret, men resultatet i dag, er ekvipagens største internationale resultat til dato. 

Copyright Ridehesten.com
Magdalene Rose Mikkelsen og Attyrory Rebel. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Om FEI Jumping Ponies Trophy

FEI har udviklet denne serie, FEI Jumping Ponies Trophy med målet om at fremme springningen som en populær sport blandt de unge ryttere. Turneringen er en konkurrence på allerhøjeste niveau, og turneringen afvikles ved store internationale stævner, således at ponyrytterne får mulighed for at konkurrere side om side med verdens bedste springryttere. 

I år afholdes der en afdeling her i Herning og senere på året i franske Lyon, mens finalen afvikles i forbindelse med julestævnet i Mechelen, Belgien i december. 

Fold up

Andenpladsen i klassen blev norske Thea Gunleksen med Parc Cookie, mens tredjepladsen blev tyske Jonna Esser

På fjerdepladsen derimod, var det igen dansk, for her var det Karoline Sloth Kjær, der ligeledes leverede en flot og fejlfri omspringning. Hun red i dag på Rødtjørns Aragon og sammen kom de i mål under ét sekund langsommere end Magdalene i tiden 31,4 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Karoline Sloth Kjær med Rødtjørns Aragon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Femtepladsen blev norske Rasmus Aasland, mens også resten af placeringsrækken blev besat af udenlandske ryttere. 

Se resultatet af klassen HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen