Danske frieserhingste skriver historie

28-11-2018 20:33
Avl

To danske frieserhingste skrev i weekenden historie, da de blev de første danske hingste som har opnået det ultimative at blive KFPS avlsgodkendt

I weekenden var der afgørelse på 70-dages materialeprøven, som er den obligatoriske eksamination for hingste, der skal opnå avlsgodkendelse i KFPS (det friesiske hovedforbund i Holland)

For at opnå avlsgodkendelse skal hingstene bestå disciplinerne rideprøve, køreprøve samt prøve i showkørsel. Ved indsyningen tilbage i september var der i alt 15 hingste, som blev indsynet og undervejs er der blevet selekteret i dem, alt efter hvordan de har klaret de forskellige discipliner samt deres udvikling generelt i løbet af de 70 dage.
Til lørdagens eksamination var der 6 hingste tilbage, deriblandt 2 danskavlede heste. Den 4-årige Tarok Ellemose e. Anders 451/Anton 343 (opdr. Heidi og Jørgen Jørgensen) og den 3-årige Yme fan Hyllested-Østergård e. Tsjalle 454/Bente 412 (opdr. Hessel-Jan Oosterhof)

Danmark har tidligere haft hingste med i denne materialeprøve, men aldrig er det lykkedes at komme igennem det sidste og vigtigste nåleøje. Begge hingste blev rost og beskrevet med stor samarbejdsvillighed, gålyst, dejlig smidighed og store rummelige gangarter, god udvikling hele testen igennem og blev derfor avlsgodkendt i KFPS og indskrevet med deres nye navne ULBE 506 og YME 507.

Dermed skrev de 2 hingste Danmarks historie, som værende de 2 første danske hingste, der har opnået det ultimative at blive KFPS avlsgodkendt.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner