Årelang kamp mod muk gjorde Louise til iværksætter

25-04-2020 11:24

Annika Knudsen Lorentsen

Det var en evig kamp for Louise Bonde Veirup, som forsøgte at få bugt med den muk hendes hest døjede med. En dag slog det hende, at hvis hun kunne udvikle et produkt som kunne skabe et tørt miljø i våde omgivelser, så ville hun måske få bugt med problemet – det lykkedes, og i dag driver Louise sit eget firma EQUUS CURA

Copyright Ridehesten.com
Louise sammen med hesten Rusty K, og i forgrunden ses de produkter hun har udviklet i sit firma. Foto: Privat

23-årige Louise Bonde Veirup, som oprindeligt kommer fra Esbjerg, men nu er bosat i Aarhus C, startede med at ride da hun var 8 år. I 2017 stod Louise, som så mange gange før, med det problem, at hendes hest døjede med muk og det var ikke at bekæmpe.

– Jeg smurte, vaskede, tørrede, smurte, ventede, skyllede, satte i blød osv., fortæller Louise, som kæmpede en kamp for at hjælpe sin hest.

– I maj måned 2017, efter en lang sæson med meget muk, fik jeg nok. Jeg måtte kunne gøre det her smartere, nemmere og mere effektivt. Så jeg gik i tænkeboks. Et par dage efter skinnede solen, marken var tør, hesten var tør og mukken forsvandt. Det var den dag det slog mig: ”Hvis jeg kan lave et produkt som skaber et tørt miljø i våde omgivelser, så vil jeg formodentligt helt undgå muk”.

Louise gik i gang, og hun fandt en god dansk samarbejdspartner, som kunne realisere hendes idé. Louise ville skabe et produkt, som kunne skabe et tørt miljø hvor bakterier og mider ikke kunne trives, som var nemt at bruge og som var helt uden brug af skadelige kemikalier og desinfektionsmidler. For det ville jo beskadige det øverste hudlag, og dermed gøre hesten mere udsat for en infektion med muk.

– I september 2017 havde jeg en 25 kg bøtte med mit demoprodukt klar. Hjemme i min lejlighed påfyldte jeg produktet på mindre bøtter og påsatte mine egne printede etiketter med lim, fortæller Louise og fortsætter:

– Så gik jeg i gang med at søge efter personer fra hele Danmark, som ville være med til at teste produktet. Jeg mødte en overvældende opbakning, så jeg var tydeligvis ikke alene med denne frustration. De 50 prøver jeg havde lavet blev revet væk, og testresultaterne var tydelige – produktet virker.

Derfor stiftede Louise i april 2018 firmaet EQUUS CURA ApS, og i perioden efter arbejdede Louise intensivt for at udvikle logo, hjemmeside, etiketter mm.

– Produktet blev testet og den 1. september 2018 var produktet PREVENT mod muk endeligt klar til at blive lanceret i butikkerne. Omkostningerne skulle holdes lave, og derfor påfyldte min familie og jeg selv produktet og satte etiketterne på det første batch. Det var 2000 bøtter som skulle have etiketter og låg på, de skulle fyldes, vejes og pakkes. Det tog flere uger og vi lagde alle mange timers arbejde.

I dag består EQUUS CURA af en mindre produktserie med fem produkter og et sjette produkt er på vej med lancering midt i maj. Alle produkterne er produceret under filosofien, at give forbrugerne de mest effektive og nænsomme plejeprodukter til hesten, uden brug af skadelig kemi.

Louise har på bare 1,5 år formået at få sine produkter i udvalgte butikker i 5 forskellige lande.

Læs mere om alle produkterne på firmaets hjemmeside her.

Kørte Danmark rundt
Louise brugte en uge af sin sommerferie i 2018 på at køre hele Danmark tynd for rideudstyrsbutikker, og det lykkedes at lave aftaler med 37 butikker, som ville tage PREVENT på lager til lanceringen den 1. september.

– Det var uden tvivl den mest opløftende oplevelse. Alle butiksejerne var nysgerrige, positive og villige til at støtte op om et nyt naturligt dansk produkt, og det på trods af, at der bare var ét produkt i det som i dag er en serie. Jeg er dem evigt taknemmelig, understreger Louise.

– Hesteejerne har taget så godt imod produkterne, og jeg bliver næsten dagligt tagget på billeder på Instagram, hvor glade forbrugere har haft en positiv og god oplevelse med produkterne, fortæller Louise og fortsætter:

– Det betyder virkelig meget for mig, og gør, at det giver mening for mig at blive ved med at udvikle nye plejeprodukter.

Louise Bonde Veirup er født i 1996 i Esbjerg, men bor nu i Aarhus. Her læser hun en professionsbachelor i Finans og hun bliver færdiguddannet i januar 2021.

Louise har redet siden hun var 8 år, og fik sin første hest i konfirmationsgave i 2010. Hun har været selvstændig siden april 2018 og lancerede sit første produkt i september 2018.

Louise driver EQUUS CURA på deltid, ved siden af studie og fritidsjob, men håber, at hun ved udgangen af januar måned 2021 vil have mulighed for at gå fuldtid i sin egen virksomhed.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen