Åbent hus hos Følle Strandgaard

24-03-2023 12:13

Mille Albinus Hjermitslev

Den 1. april har du mulighed for at komme indenfor hos stutteriet i Rønde ved Aarhus og opleve de mange smukke kvalitets dressurponyer- og heste

Copyright Ridehesten.com
Stutteri Følle Strandgaard. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Lidt uden for Følle by, blandt græsmarker og havudsigt, finder man pony paradiset Stutteri Følle Strandgaard. Her er ponyavl den drivende kraft, men stutteriets træningsfaciliteter benyttes også flittigt til træning og uddannelse af heste ved stutteriets rytter Ellen Birgitte Farbrot

Begge dele kan opleves, når stutteriet holder åbent hus.

– Vi vil gerne vise den mangfoldighed af ponyer, der er mulighed for at bruge til ens hopper. De blodlinjer vi har, det er nogle blodlinjer, man ikke er så vant til i Danmark, men det er nogle af de bedste tyske. Nu får man så mulighed for at kunne bruge dem i Danmark, fortæller Marie Louise Ebdrup, ejer af stutteriet. 

Copyright Ridehesten.com
Fv. Ellen Birgitte Farbrot og Marie Louise Ebdrup. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Den 1. april klokken 13 inviterer Stutteri Følle Strandgaard til åbent hus. 

Her vil otte af hingstene på hingstestationen blive vist frem. Det samme vil et par af stutteriets træningsheste, der er i træning under Ellen Birgitte Farbrot. 

Dennis Fisker, berider og dommer for Dansk Varmblod, vil kommentere de heste og ponyer, der vises frem.

Derudover vil der blive budt på kaffe, sodavand og kage til de fremmødte.

Adresse: Svanevej 1, 8410 Rønde

Der er altså mulighed for at se hingstene i virkeligheden og måske træffe den endelige beslutning om, hvilken hingst man gerne vil bruge. Samtidigt har man mulighed for at opleve, hvad de kan tilbyde i form af træning af heste. 

Du kan se nogle af hingstene i galleriet nedenfor.

Stutteri Følle Strandgaard startede med at avle Tyske Sportsponyer i 2007. Deres ponyer har både været med til bundeschampionatsfinaler og stået på fløj ved eliteskuer i Tyskland. Flere af ponyerne på stutteriet har også sportsmæssige resultater. For eksempel Dr. Doolittle e. Don't Worry Junior/ Brooklands Moonwalker, der blandt andet har deltaget ved europamesterskabet i dressur for ponyer.

I dag huser stutteriet 50 heste, hvoraf 35 er ponyer og resten er heste, der er i træning. Stutteriet har en hingstestation, hvor de både kan inseminere hopper på stedet eller sende ud af huset, hvis dette foretrækkes.

Copyright Ridehesten.com
Stutteri Følle Strandgaard. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

For 13 år siden blev Ellen Birgitte Farbrot ansat som rytter til ponyerne. Hun tager sig derfor af uddannelsen af ponyerne, men tager sig også af de heste, der er i træning på stutteriet. Hun er mangeårig norsk landsholdsrytter og har deltaget ved både World Cup og verdensmesterskaber i dressur.

Udover Ellen Birgitte er Marthe Roberg og Cecilie Lyngdal Aaby ansat som ryttere og Karianne Steffensen som groom på stutteriet.  – Uden dem ville stutteriet ikke fungere, fortæller Marie Louise Ebdrup.

Copyright Ridehesten.com
She’s Madonna på fold. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen