– Vi tror på, at der er et marked for ponyhingste

26-04-2022 16:03

Annika Knudsen Lorentsen

På Følle Strandgaard har Marie Louise Ebdrup sammen med sit team oprettet en hingstestation, hvor de lige nu har ni forskellige ponyhingste som står til rådighed for både deres egen avl og andre interesserede avlere

Copyright Ridehesten.com
De Viano. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Stutteri Følle Strandgaard har Marie Louise Ebdrup og hendes team i årevis avlet fortrinsvist tyske sportsponyer, men nu er tiden kommet til at udvide med en dansk hingstestation. 

– Vi har ni ponyhingste til afbenyttelse i avlen. Vi er nok de første der prøver at lave en hingstestation af denne størrelse med ponyhingste i Danmark, og hvor man både inseminerer på station og sender sæd ud, indleder Marie Louise og fortsætter: 

– Nogle af hingstene, har jeg købt i Tyskland og de er alle blevet kåret i DSP. De tre har vi selv avlet og de to sidste, er hingste jeg har købt for år tilbage og tappet, så de nu er til rådighed på frost. 

Avlen af sportsponyer hos Stutteri Følle Strandgaard er baseret på avlshopper fra de allerbedste hoppestammer i Tyskland, og nu får stutteriet mulighed for at benytte egne hingste på egne hoppe. De ni hingste er nøje udvalgte og alle af særdeles høj kvalitet. 

Copyright Ridehesten.com
Marie Louise Ebdrup. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Populationen af ponyer i Danmark er relativt lille, så jeg syntes, at der var behov for noget nyt blod. Netop derfor har jeg købt de fire hingste i Tyskland, som alle repræsentere noget virkelig godt blod, men samtidig nyt blod i Danmark, forklarer Marie Louise og fortsætter: 

– Planen er, at jeg løbende vil have lidt udskiftning, for hele tiden at bringe nyt blod ind i den danske avl. Vi starter med disse ni hingste, men på sigt vil nogle nok blive solgt og andre komme til. 

Copyright Ridehesten.com
Strandgaards Martinelli. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Ni nøje udvalgte hingste
Det er ikke tilfældigt, at det er netop de ni hingste, som Marie Louise har valgt, der er startskuddet på den danske hingstestation med ponyhingste. 

– Det er alle virkelig fine hingste, og vi er rigtig glade for, at vi kan bringe det ind i den danske avl. I første omgang er vores station en dansk hingstestation, men da vi allerede har fået forespørgsler fra udlandet på hingstene, håber vi, at vi fra næste år kan oprette en EU-station. På den måde kan vi have hingste til rådighed for både danske og udenlandske avlere. 

Den ene hingst der står på stationen er Der Diamant AT, som er kåret præmiehingst i Rheinland og ligeledes opnået avlsgodkendelse i Dansk Sports Ponyavl (DSP). Dreikäsehoch DC har ligeledes opnået avlsgodkendelse i DSP, mens han er præmiehingst i Verband der Pony- und Kleinpferdezüchter i Hannover. De Viano er kåret i ZFDP og har avlsgodkendelse i DSP, mens Strandgaards Mewtation, som er ejet af stationens daglige leder og rytter Ellen Birgitte Farbrot, er kåret i Pferdestambuch Schleswig-Holstein og i DSP, hvor han endda fik tildelt sølvmedalje.

Copyright Ridehesten.com
Caroline S. Jørgensen med Dr. Doolittle. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

Strandgaards Mr. Pommeroy er avlsgodkendt i DSP, mens Strandgaards Martinelli er kåret i DSP. Strandgaards Mangold er kåret i Pferdestammbuch Schleswig-Holstein og i DSP blev han fløjhingst og kåret med sølvmedalje. Han er desuden A-pony i dressur og bliver redet af Anna Raben, som er tidligere nordisk mester i ponydressur. 

Ponyen Dr. Doolittle, som har haft en succesfuld karriere i dressursporten, er til rådighed på frost, og det samme gælder springponyen Steendieks Darco

Læs mere på stutteriets hjemmeside.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen