Yderligere uenigheder i DRF's bestyrelse

22-09-2024 22:27

Der er ingen tvivl om, at der er røre i Dansk Ride Forbunds bestyrelse i disse dage. Nu fremgår det af referatet fra bestyrelsesmødet den 20. september, at der er yderligere uenigheder i bestyrelsen i forbindelse med formanden for springudvalget. I nedenstående forsøger vi at bringe et overblik over sagen

Copyright Ridehesten.com
Der er røre i bestyrelsen i Dansk Ride Forbund. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Den 20. september udtalte formanden for Dansk Ride Forbund, Dan Boyter, at der er interne udfordringer i rideforbundets bestyrelse. Et flertal af bestyrelsen bestående af Charlotte Kjærgaard, Linnea Ericsson-Carey, Henrik Jørgensen og Nathalie Zu Sayn Wittgenstein har nemlig udtrykt mistillid til Boyter som DRF's formand og dermed opfordret ham til at trække sig fra posten. Dog bakkes Dan Boyter fortsat op af næstformand Ditte Bach Sørensen, bestyrelsesmedlem, Thomas Vogt Hansen og de to suppleanter Bo Gejl og Jakob Leth, og derfor er han altså fortsat på posten som DRF's formand. 

Sidstnævnte har ageret som formand for springudvalget igennem flere år, men valgte i januar 2024 at overlade posten i springudvalget til Andreas Künnemann, da Jakob Leth ønskede at stille op som kandidat i bestyrelsen. Andreas Künnemann blev udpeget for en 4-årig periode, og gik i januar ind til posten som formand for springudvalget med løftet pande og store visioner. Han udtalte blandt andet følgende: – Jeg ser frem til at samarbejde med hele springudvalget og ikke mindst administrationen i DRF. Dog ser det ud til, at der nu, ni måneder senere, er uenigheder i bestyrelsen om, hvorvidt lige netop dét ikke er lykkedes efter hensigten

Copyright Ridehesten.com
Andreas Künnemann gik ind til posten som formand for springudvalget med store ambitioner. Dog ser det ud til at være gået op i hat og briller. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Ifølge referatet fra bestyrelsesmødet hos Dansk Ride Forbund afholdt den 20. september 2024 fremgår det, at et af punkterne på dagsordenen var "Beslutning om ophør af samarbejde med formanden for springudvalget", altså Andreas Künnemann. Af hvad der fremgår af referatet, havde administrationen indstillet til bestyrelsen at godkende ophør af samarbejdet med Andreas Künnemann som formand for springudvalget. 

Grunden til, at administrationen ser Andreas Künnemann afskediget som formand for springudvalget er, at der den 13.-14. september skete nogle endnu uvisse hændelser, der involverede springudvalgsformanden, hvorefter administrationen fremrykkede behandlingen af punktet og fremsendte indstilling via mail til bestyrelsen mandag den 16. september og bad bestyrelsesmedlemmerne fremsende deres tilkendegivelse senest tirsdag den 17. september klokken 16.00. 

Det var dog ikke udelukkende hændelserne i ovennævnte weekend, der fik bægeret til at flyde over hos administrationen. Ifølge referatet, har administrationen gentagende gange konstateret, at springudvalgsformanden, altså Andreas Künnemann, ikke har forstået at agere loyalt overfor DRF som organisation. Det fremgår, at flere af hændelserne har omhandlet offentlig kritik af bestyrelsen i DRF, den administrative ledelse, officials og samarbejdspartnere. Derudover fremgår det, at Künnemann i en række opslag på forskellige sociale medier, har udtrykt sig hånligt, nedladende og i en uacceptabel tone, ligesom administrationen har modtaget flere indberetninger, hvor Künnemann angiveligt skulle have tilsidesat DRF's gældende regler og bestemmelser

Som et led i samarbejdet havde DRF's direktør, Morten Schram Rodtwitt, og klub- og sportschef, Anne Silfwander, indkaldt Künnemann til et møde om situationen og samarbejdet, hvor rammerne for Künnemanns arbejde samt forventninger til hans adfærd og opførsel blev gjort klart. Mødet blev afholdt den 19. august 2024, men ifølge referatet havde det ikke den store effekt, da adfærden kort tid efter fortsatte, altså allerede i weekenden den 13.-14. september. 

Derfor havde administrationen bedt bestyrelsen godkende ophørelse af samarbejdet med Andreas Künnemann som formand for springudvalget med øjeblikkelig virkning til bestyrelsesmødet den 20. september. DRF's formand, Dan Boyter, næstformand Ditte Bach Sørensen og bestyrelsesmedlem, Thomas Vogt Hansen bakkede op om indstillingen, men her opstod endnu en gang uoverensstemmelser i den interne bestyrelse. Bestyrelsesmedlemmerne Charlotte Kjærgaard, Henrik Jørgensen, Linnea Ericsson-Carey og Nathalie Zu Sayn Wittgenstein bakkede nemlig ikke op om indstillingen, og dermed var der altså flertal for, at lade Andreas Künnemann fortsætte som formand for springudvalget, til trods for ovenstående episoder. 

Mange i ridesporten undrer sig over udfordringerne i bestyrelsen, og vi vil gerne her på Ridehesten.com på sagligste vis forsøge at skabe overblik over situationen i Dansk Ride Forbund og lade alle parter komme til udtryk i sagen. Derfor vil vi følge udviklingen tæt, og holde vores læsere opdaterede på eventuelle nyheder i sagen. 

Du kan læse hele referatet fra bestyrelsesmødet i DRF den 20. september her. 

Copyright Ridehesten.com
Formand for DRF, Dan Boyter. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner