Wilfried Bechtolsheimer er gået bort

11-04-2020 16:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Laura Tomlinsons far Wilfried Bechtolsheimer er død. Han har haft stor indflydelse på britiske dressursport både som rytter, avler og entusiastisk støtter 

Copyright Ridehesten.com
Wilfried Bechtolsheimer. Arkivfoto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dr. Wilfried Otto Bechtolsheimer er gået bort 71 år gammel. 

Bechtolsheimer er født i Tyskland men flyttede til England i 1986. Han har en lang og succesfuld karriere i international dressursport bag sig, hvor han blandt andet red på det engelske hold til EM i 1995 på oldenburger hingsten Giorgione og var reserve til OL i Atlanta i 1996. 

For danskerne er det nok mest navnet Laura Tomlinson og DV-hesten Mistral Højris, som ringer en klokke, når det kommer til Bechtolsheimer-familien. 

Laura er Wilfrieds datter, og sammen med Mistral Højris vandt ekvipagen individuel bronze og holdsølv for det britiske seniorhold ved EM 2009 i Windsor, tre sølvmedaljer ved WEG 2010 i Kentucky, individuel bronze og holdguld ved EM 2011 i Rotterdam, og igen individuel bronze og holdguld ved OL 2012 i London.

Copyright Ridehesten.com
Mistral Højris og Laura Tomlinson til OL i London. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Mistral Højris (Alf) er faldet efter elitehingsten Michellino og elitehoppen Virginia efter Ibsen. Han er født i 1995 på Stutteri Højris, Varde hos Betty Rasmussen og er ud af en særdeles succesfuld hoppestamme. To danske ryttere har fået særlig betydning for Mistral Højris' dressurmæssige uddannelse i Danmark og det var hans eneste to ejere imellem opdrætteren og familien Bechtolsheimer - nemlig Ernst Jessen og Hasse Hoffmann

Bechtolsheimer-familien har haft stor indflydelse på den britiske dressursport. Især gennem generøse sponsorater og støtte. Derudover startede den internationale dressurrytter Carl Hester også sin karriere ved familien Bechtolsheimer. 

I en artikel fra Eurodressage udtaler Winnie Murphy, presseansvarlig ved British Dressage:

– Dr. Bechtolsheimer var generøs med sin tid, viden og indsigt. I fire årtier var han en af britisk dressursports største støtter, og alle i sporten skylder ham en enorm tak. Han vil blive meget savnet og husket med stor kærlighed.

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing