Viegård: Frontfigur blev anholdt

19-09-2023 17:41

Mille Albinus Hjermitslev

En central figur i bevægelsen mod Viegård Stutteri, Dorthe Braüner Jensen, blev mandag anholdt og sigtet for to voldsepisoder. Hun nægter sig skyldig og retter i stedet en kritik af politiets håndtering af episoden

Copyright Ridehesten.com
Dorthe Braüner Jensen ved en tidligere demonstration ved Viegård Stutteri. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere i dag kunne Ridehesten berette, at politiet flere gange har været tilkaldt til Viegård Stutteri i weekenden.

Til Viborg Stifts Folkeblad fortalte politiet b.la., at der var sket et sammenstød mellem en gruppe på 12 aktivister og to ansatte fra stutteriet. Det er på baggrund af denne hændelse, at den centrale aktør i sagen Dorthe Braüner Jensen er blevet anholdt. Der er dog uenighed om, hvad der egentlig foregik den pågældende søndag eftermiddag. 

Mandag eftermiddag blev Dorthe Braüner Jensen anholdt i sit hjem i Silkeborg og blev først løsladt fire og en halv time efter. Sådan skriver Viborg Stifts Folkeblad i dag. Dorthe Braüner er formand for foreningen Stop Vanrøgt af Dyr Bag Hegn og en frontfigur i de mange demonstrationer, der har været mod Viegård Stutteri. Hun retter en skarp kritik af anholdelsen og betegner det som et "setup". 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hun er sigtet for to episoder søndag eftermiddag. Hun skulle angiveligt have sparket en ansat, efter han var blevet væltet omkuld. Derudover skulle hun have sparket en anden stutteriansat i skridtet og i hovedet. 

Dorthe Braüner Jensen har nægtet sig skyldig i anklagerne og påstår at kunne dokumentere dette. Ifølge hende gik gruppen af aktivister fredeligt og kiggede på hestene og tog billeder af dem, da en medarbejder var kommet truende imod dem.

Hun fortæller, at han havde givet hende en lussing, og at hun havde slået én gang tilbage. Derudover påstår hun, at hun blev kastet voldsomt ud på en stubmark. 

Copyright Ridehesten.com
Fv. Dorthe Braüner Jensen under fakkeloptog ved Viegård Stutteri. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen