Viegård: Dramaet fortsætter

05-10-2023 14:32

Trine Askjær-Jørgensen

De sidste to dage har der igen været godt gang i den ved det omdiskuterede Viegård Stutteri i Skals. En ny gruppering har blandt andet affyret fyrværkeri

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sagen om Viegård Stutteri og John Byrialsen har de seneste måneder fyldt utroligt meget i hestebranchen, og der har været flere grupper ude at demonstrere ved stutteriet nord for Skals, hvor politiet ved flere lejligheder er blevet tilkaldt.

Affyring af fyrværkeri tirsdag
Det gælder også i denne uge, hvor politiet tirsdag aften endnu engang blev underrettet om uroligheder ved Viegård Stutteri. Her var der tale om ulovlig affyring af fyrværkeri, og det lader til, at det var en ny gruppe af demonstranter, der er begyndt at komme i området. 

– Det er nogle unge mennesker, der er blevet grebet af stemningen, og så prøver de noget hovedløst for at hjælpe. Vi er rystede. Det er utilstedeligt at fyre fyrværkeri af, når der er dyr i nærheden. Det gør man ikke, og det kunne vi aldrig finde på, udtalte Michele Vandborg til Viborg Stifts Folkeblad.

Hun er en af de mange demonstranter, der ofte befinder sig i området omkring stutteriet, men ifølge hende havde de i forvejen etablerede grupperinger, som tidligere har været i konflikt med stutteriet, intet med episoden tirsdag aften at gøre.

Episoden resulterede i, at en 57-årig kvinde med tilknytning til stutteriet brækkede armen, da hun blev påkørt af en 20-årig mand.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Onsdag var den gal igen
I går aftes blev politiet igen kaldt ud til stutteriet på Vievej, hvor de endte med at bruge hele aftenen. Det startede med, at tre biler holdt udenfor stutteriets adresse og lyste ind på grunden hen mod en 61-årig mand med tilknytning til stedet. Da politibetjentene ankom til stutteriet, mødte de den 61-årige mand, en 52-årig mand og en 22-årig kvinde. De havde været i slagsmål, men nægtede alle tre at have startet det.

– De blev alle tre sigtet for at indlede sig i slagsmål, og ingen af de tre er kommet voldsomt til skade, oplyste politikommissær Thomas Hald fra lokalpolitiet i Viborg til Viborg Stifts Folkeblad.

Balladen stoppede dog ikke her, for på rastepladsen overfor stutteriet var personer i 10-15 biler i gang med at lave en opmarch, så man ikke kunne komme fra rastepladsen. De mange biler blokerede vejen for politiet, og en 39-årig kvinde blev i den forbindelse sigtet for overtrædelse af færdselsloven.

Tre patruljebiler, en hundepatrulje og en indsatsleder endte med at bruge tre timer på stedet, før der ved 23.30-tiden kom ro på situationen. Politiet måtte dog igen senere en tur til Skals, idet det kl. 00.49 blev anmeldt, at ti biler lyste og dyttede ind mod ejendommen. Da politiet ankom, var der dog ingen biler at se.

Politiet kan godt bruge deres tid bedre
– Konflikterne tager ressourcer fra den samlede politiopgave, og dem kunne vi godt bruge på noget andet fornuftigt, sagde vicepolitiinspektør Christian Toftemark til Viborg Stifts Folkeblad.

Han har derfor en klar opfordring til både demonstranter og andre, der er indblandet i stutterisagen: – Jeg synes, at man skal prøve at undgå de her konfrontationer. Hvis de på begge sider lader være med at opsøge konflikten, så er der en chance for, at der bliver mindre af den.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen