Viegård: Nu ser vi mod lysere tider

19-10-2023 19:12

Charlotte Kusk Berwald

De sidste måneder har Michéle Vandborg været med til at arrangere demonstrationerne ved Viegård Stutteri. Det har taget hårdt på hende

Copyright Ridehesten.com
Foto fra en af de mange demonstrationer. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Man kan kun blive berørt af så stor en sag, men det jeg kan tage med mig videre er den oprigtighed den bragte frem i folk. Vi mødtes, hesteelskere, dyreelskere og alle andre og havde ikke behov for nogen leder. For alle var det bare naturligt at vi skulle gøre det vi kunne, hvilket var at blive ved med at gøre opmærksomme på, at her var noget ravruskende galt, fortæller Michéle Vandborg, der blandt andet har været med til at arrangere fakkeloptog.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi ønsker ikke John noget ondt
– Det specielle ved os er nok, at vi ikke er en forening. Vi er blot nogle mennesker, der har mødtes hver lørdag for at demonstrere. Nogle gange ude ved Viegård, andre gange andre steder. Hvem vi er, er komplet ligegyldigt. Det handler ikke om at vi vil John det dårligt, men vi vil hestene det godt. Hestene, først og fremmest. Den er ikke længere. Det er rystende at se hvor langt ude nogle mennesker kan være. Man bliver sejlivet af det her, men vores normer har ikke rykket sig og nu er mit største ønske at en eller anden rigmand træder til, køber stedet og laver det til et rescue center. Det kunne må en eller anden måde give en smuk afslutning, fortæller Michéle Vandborg.

Defriefing på Skals Kro
Lørdag d. 28. oktober kl. 13 er der arrangeret debrieing på Skals Kro, hvor folk har mulighed for at få bearbejdet forløbet 13. oktober hvor en bilist valgte at påkøre flere demonstranter. 
– Vi håber bare på at alle kan komme godt videre og så skal vi først og fremmest sikre os at dette aldrig kommer til at gentage sig. Fokus skal være på bedre lovgivning. Vi skal ikke så langt ud igen, slutter Michéle Vandborg.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen