– Vi har fokus på håndtering af føl

09-11-2023 12:53

I Dansk Varmblods region 4 har vi ved Esbjerg besøgt Stutteri Hjortlund, der drives af far og datter, Ove Mortensen og Lisa Sørensen, som også driver Hjortlund Treatment. De har opgraderet avlen og venter seks føl i 2024

Copyright Ridehesten.com
Ove Mortensen, 80, og Lisa Sørensen, 40, har et nært forhold og arbejder sammen til dagligt. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Rundt om bordet i tekøkkenet i Hjortlunds ældste stald skiftedes Ove Mortensen, Lisa Sørensen og deres ansatte Julie Wolf til at bidrage med input til fortællingen om Stutteri Hjortlund.

Ove voksede op som nabo til en hestehandler, hvor han og kammeraterne red uden sadel, og efter den bekymringsfrie ungdom havde Ove ikke noget med heste at gøre, før hans yngste datter fik part på en pony.

– På den anden side af bækken af det villakvarter, vi boede i, var der en gammel ejendom, hvor nogle af nabolagets piger kom og red. Den korte historie var, at ejerne ikke havde råd til at blive boende, og at de skulle sælge deres drægtige hoppe, fortæller han.

Lisa var henrykt, da hendes far indvilligede i at købe hoppen, så hun og veninderne kunne møde føllet. Som det næste købte Ove også ejendommen, og til hans store overraskelse sagde hans kone en dag, de var med Lisa ovre ved hestene, at her kunne hun godt bo.

 

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen