Teknologi er vejen frem

07-06-2023 09:17

Trine Askjær-Jørgensen

Du kender det garanteret; hesten fungerer ikke rigtigt i ridningen eller virker ikke helt rengående, men hvad skyldes det? Moderne teknologier med blandt andet kunstig intelligens kan hjælpe med at diagnosticere hesten

Copyright Ridehesten.com
Med appen Sleip kan du vha. et stativ til telefonen eller en hjælper filme din hest derhjemme og sende video til tjek hos dyrlægen. Foto: Ridehesten.com/Trine Askjær-Jørgensen

I disse tider kan du næppe åbne en avis, kigge på nettet og de sociale medier eller gå til et middagsselskab, uden at der bliver talt eller skrevet om kunstig intelligens – eller AI for ”artificial intelligence”, som det hedder på engelsk. Særligt den online chatbot ChatGPT og senest Snapchats My AI er de helt store samtaleemner.

Alle lader til at have en holdning til kunstig intelligens og dens indtog; nogle er bekymrede, andre spændte, og mange måske mest af alt bare forvirrede over, hvad kunstig intelligens er og kan gøre.

Hos Horsedoc Hestehospital i Sabro ved Aarhus er de med på trenden, for de tror på, at teknologi er vejen frem, og at de dyrlæger, der ikke vil tage det til sig, på sigt vil sakke bagud.

Kunstig intelligens kan bruges til mange ting, og kan den hjælpe dyrlæger med at diagnosticere heste – endda på afstand via din egen smartphone – ja, så er den velkommen hos dem.

 Uendeligt mange henvendelser om halte heste
Virkeligheden og hverdagen for dyrlægerne hos Horsedoc er, at e-mailindbakken konstant bugner af videoer med heste, som måske er halte. Haltheder er en af de mest udbredte lidelser hos rideheste og derfor noget, dyrlæger får mange henvendelser om. Ofte sker det også, at dyrlæger med kiropraktisk efteruddannelse bliver kaldt ud for at lave en kiropraktisk behandling, hvor hesten så viser sig at være halt. Hos Horsedoc oplever de også, at en del hesteejere vælger at få lavet gentagne...

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

 

Du finder artiklen i magasinet Ridehesten juni 2023 s. 34-42. Læs den i dit fysiske magasin eller via den digitale udgave. Har du allerede et abonnement, så tryk på "Login" i menubaren her øverst på siden, log ind og tryk på ”Digitalt Magasin”. Er du allerede logget ind, skal du i stedet trykke på "Mit Ridehesten" øverst på siden og gå til Digitalt magasin.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen