– Vi glæder os til slå dørene op for masser af god ridning

01-04-2022 17:01

Christine Krogh Frausing
Skribent

I weekenden er Vasehus Rideklub i samarbejde med Terrænbanen Langå, værter for Jyllands første militarystævne 2022. Militarystævnet er et landsstævne, og er årets første militarystævne i Jylland. Der vil være klasser fra CNC60 til CNC100 for hest og CNCP60 til CNCP1* for pony

Copyright Ridehesten.com
Line Foldager Madsen. Foto: Ridehesten.com/Sanne Kolind
Nyheden fortsætter efter annoncen

Så er sæsonen for militaryryttere endelig skudt i gang, og Vasehus Rideklub er, i samarbejde med Terrænbanen Langå, klar til at slå dørene op for årets første militarystævne i Jylland. Stævnet byder på alt fra CNC60 til CNC100 for hest og CNCP60 til CNCP1* for pony, hvor der blandt andet i CNC80 og CNC 90 er rigtig stor tilslutning, med henholdsvist 30 og 23 starter. 

Lørdag byder på dressur og ridebanespringning i de naturskønne opgivelser i Tjele, hvor der i ridebanespringning springes på græs. Søndag afholdes stævnet på Langå Terrænbane, hvor der er 6 hektar og ca. 75 forhindringer. Banen er ejet og drevet af Stefan Mogensen

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi ser frem til en skøn weekend, hvor alle militaryentusiasterne kan komme ud og få startet deres sæson. Det bliver koldt, med umiddelbart solrigt, og efter en lang vinter, glæder alle militaryrytterne sig til at komme igang med deres favorit disciplin, fortæller stævneleder Cecilie Skrædderdal. 

Copyright Ridehesten.com
Diana Kramer. Foto: Ridehesten.com/Sanne Kolind

De sidste par år har været hårde ved militarysporten pga. Corona og hesteherpes, hvilket også har gjort, at Vasehus Rideklub de sidste to år har måttet aflyse traditionen med at afholde årets første landsstævne i military. Derfor er forventningerne til dette års stævne ekstra store, da det bliver en form for comeback stævne. 

– Vi håber, at alle rytterne får et par gode dage til vores stævne i weekenden, og vi glæder os til slå dørene op for masser af god ridning, glade ryttere, friske heste og gensyn med både officials og bekendte fra nær og fjern, runder Cecilie af.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen