– Vi fandt rigtigt melodien (video)

22-10-2023 14:54

Trine Askjær-Jørgensen

Svenske Patrik Kittel, der denne weekend har taget Cathrine Laudrup-Dufours tidligere tophest Bohemian med til Herning, fandt rigtigt melodien i dag. Det gav en overlegen sejr, mens Patriks hustru tog andenpladsen og tre danskere de resterende placeringer

Dagens anden dressurklasse i Jyske Bank Boxen i forbindelse med weekendens World Cup-kvalifikation var 3-stjernet Grand Prix Special, hvor der igen var 17 deltagere til start. Hvor vi tidligere har været vant til, at det var danskere, der stod øverst på podiet i de høje dressurklasser i Herning, har det denne weekend forholdt sig anderledes, og i Grand Prix Specialen måtte danskerne i dag se sig "henvist" til tredje- til femtepladserne.

Svenske Patrik Kittel har nemlig indtil videre været aldeles suveræn i Herning. I går vandt han først den 3-stjernede Grand Prix med Cathrine Laudup-Dufours tidligere tophest Galleria's Bohemian e. Bordeaux/ Samarant, hvorefter han vandt den 5-stjernede FEI World Cup-Grand Prix med Touchdown. Her til middag har han så igen redet en super tur på Bohemian, som han kun har haft i stalden to måneder. Publikum var også tydeligt begejstrede for ridtet og klappede Patrik, der er rigtig glad for at ride i Herning, det sidste stykke op ad midterlinjen. Med 75,872% lagde han sig solidt i front, og den placering holdt hele vejen hjem.

Patrik lægger ikke skjul på, at det ikke er nemt at overtage en hest, der tidligere har ligget som nr. 2 på verdensranglisten med en anden rytter, men han var ovenud lykkelig for, hvor godt han og Bohemian lykkedes med dagens Grand Prix Special, hvor de rigtigt fandt melodien sammen.

Patrik fortæller mere her i videoen:

– Vi holder det i familien, sagde Patrik med et smil efter præmieoverrækkelsen, idet hans hustru, australske Lyndal Oatley, med den 14-årige KWPN-hoppe Elvive e. Tuschinski/ Blue Hors Don Schufro red sig 71,468%, hvilket var nok til en andenplads i dagens klasse, selvom der endnu var et stykke op til Patrik og Bohemians score. Der blev dermed rykket lidt rundt på placeringsrækken i toppen, fordi finske Henri Ruoste, som i går tog andenpladsen, i dag blev diskvalificeret, fordi hans hest ikke var rengående.

Copyright Ridehesten.com
Lyndal Oatley og Elvive. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Anna Kasprzak med Rock Star e. Rockwell/ Weinberg demonstrerede et superflot sving og flow i deres travprogram, hvor der var flot fri trav og dejlig taktfast og udtryksfuld passage. Selve piaffe-passage-turen flød også rigtig godt. Rock Star så ud til at være virkelig meget med Anna, som dermed så ud til at have super kontrol over det hele og virkelig kunne ride med høj kvalitet og udtryk. Changementserierne var super, både på diagonalerne og midten, og ligeledes var galoppiruetterne. Dommerne belønnede ridtet med 70,936%, hvilket igen i dag sikrede Anna tredjepladsen i den 3-stjernede tur.

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak og Rock Star. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Selvom der var flere, danske seniorryttere til start i Grand Prix Specialen, så gik de resterende placeringer til to unge danskere, nemlig U25-rytterne Karoline Rohmann og Alexander Yde Helgstrand, som i går blev henholdsvis nr. 12 og 7. Karoline red med Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador XX (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen) til 70,383% og en fjerdeplads, mens Alexander og Super Mario e. For Compliment/ Royal Dance tog sig af femtepladsen med 69,532%. Dermed har de begge høstet rigtig god erfaring på 3-stjernet niveau.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing