Kittel vandt for anden gang i dag

21-10-2023 17:13

Trine Askjær-Jørgensen

Svenske Patrik Kittel kunne rigtigt komme til i toppen af dagens to højeste dressurklasser i Herning, men danskerne pustede ham godt i nakken. Bedste dansker i World Cup-Grand Prix blev Andreas Helgstrand, som i videoen her fortæller mere om dagens ridt og sin hest

Nyheden fortsætter efter annoncen

MCH Messecenter Herning er med Jyske Bank Boxen denne weekend vært for den første kvalifikation i den vesteuropæiske liga af FEI World Cup-dressur, som med 11 kvalifikationsstævner løber hen over vinterhalvåret frem til finalen i Riyadh, Saudi-Arabien, til april.

I dag er Grand Prix'en blevet afviklet, og i morgen eftermiddag er det tid til Grand Prix Kür. I alt 17 ekvipager deltager i weekendens World Cup og heraf af seks danske.

Det er nærmest helt uvant for tilskuerne i Herning at se andre end danske ryttere øverst på podiet, idet Cathrine Laudrup-Dufour har taget adskillige sejre i Herning. I dag var det dog tid for en anden nation at stå øverst og så endda to gange. Svenske Patrik Kittel vandt kort forinden den 3-stjernede Grand Prix og red så en virkelig flot tur med rigtig meget harmoni, balance og flow på Touchdown e. Quaterback/ Sack i World Cup-Grand Prix'en, hvilket dommerne belønnede med 75,152% og en sejr.

– To gange vinder i dag, og Touchdown gik også supergodt, det må jeg sige, virkelig fint. Bohemian var super i morges. Jeg har fantastiske heste, og så har jeg et fantastisk team bag mig, og en gang imellem sætter man så rumpen i sadlen og rider rigtigt selv, og så fungerer det, sagde Patrik efter ridtet.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Helgstrand bedste dansker
På tre ud af de fem placeringer var der dog danske ryttere, og bedst af dem var Andreas Helgstrand, som med Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) havde en superflot tur i dag og kom ind på andenpladsen. Selvom hoppen ikke har gået stævne siden i Aachen før sommerferien, lykkedes Andreas med at få hende vist rigtig flot frem i dag. Eftersom hun gik mere afspændt, end hun tidligere har gjort, kom hendes mange kvaliteter virkelig til udtryk, særligt i travprogrammet, hvor sidetraversaderne var med stor skulderfrihed og power, og piaffe-passage-turene lykkedes supergodt. Der var en enkelt fejl i etterchangementerne, men generelt rigtig højt niveau og en hest, der så rigtig tilpas ud i dag. Publikum hyldede meget fortjent den flotte ridning, og dommerne honorerede det med 73,348%.

Andreas fortæller her i videoen mere om ridtet og Wendy:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Med små 0,5% fulgte Anna Kasprzak og den portugisiske sportshest Addict de Massa e. San Amour I/ Maestro JGB på tredjepladsen. Den kraftfulde vallak viser stor styrke i de samlede øvelser, men i dag var dommerne lidt uenige om Anna og Addicts præstation på banen. Hun opnåede 72,87% og kom ind på tredjepladsen.

– Det var vildt fedt. Jeg havde lidt at ride på til en start, men heldigvis koncentrerede han sig om mig og opgaven derinde. Jeg havde en supergod følelse i både piaffe og passage, og jeg har virkelig mange ting, som jeg føler bliver fine, også mine changementer. Jeg får mere og mere ro på derinde, så jeg er megaglad og tilfreds.

Copyright Ridehesten.com
Anna Kasprzak og Addict de Massa. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tyske Raphael Netz og Great Escape Camelot e. Johnson/ Turbo Magic kom ind på fjerdepladsen med 72,652% foran danske Lone Bang Zindorff, der med Thranegaardens Rostov e. Blue Hors Romanov/ Diamond (opdr. Jens Riishede Jensen) red en rigtig flot tur med mange højdepunkter. Hoppen gik med masser af power og energi, men samtidig afspændthed, så alting lykkedes rigtig godt. Piaffe-passage er hun stærk i, og ligeledes var zigzagtraversaden, galoppiruetter og toerchangementer rigtig flotte, mens etterchangementerne kunne være større og mere gennemsprungne. Ridtet blev af dommerne belønnet med 72,022%, hvilket rakte til en femteplads.

Copyright Ridehesten.com
Lone Bang Zindorff og Thranegaardens Rostov. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Anna Zibrandtsen og Quel Filou e. Quaterback/ Stedinger red deres anden World Cup-kvalifikation og lykkedes også rigtig godt med dagens ridt. Piaffen kniber stadig lidt, men Anna og den 12-årige vallak er godt på vej og høstede i dag god erfaring, hvor de opnåede 71,978% for deres ridt og en placering som nr. 6.

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Quel Filou. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tidligere på ugen meldte Blue Hors og Nanna Skodborg Merrald ud, at hun ville tage avlsmatadoren Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz med til World Cup-kvalifikationen i Herning for at give ham hans sidste tur til ridestævne i en alder af nu 19 år. Desværre lykkedes det ikke helt så godt for dem inde på banen, som vi tidligere har set, og når nu det er Zack sidste stævne, kan man håbe, at det hele går op i en højere enhed i morgendagens kür. Det blev  til 71,543% og en ottendeplads i dag. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nadja Aaboe Sloth havde med Favour Gersdorf e. Foundation/ Leandro (opdr. Inger Marie Andreasen), som hun købte som 2-års tilbage i 2015 og selv har uddannet hele vejen med hjælp fra sin træner Leif Sørensen,  World Cup-debut i dag. Parret havde en fin tur, som dommerne gav 69,304%, hvilket sikrede dem 12. pladsen i det stærke felt.

Copyright Ridehesten.com
Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorf. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Om FEI World Cup dressur

Sæsonen 2023/2024 af den vesteuropæiske liga i FEI World Cup dressur:

  • Herning 21.-22. oktober 2023
  • Lyon 2.-3. november 2023
  • Stuttgart 18.-19. november 2023
  • Madrid 24.-25. november 2023
  • London - ExCel 13.-14. december 2023
  • Mechelen 28.-29. december 2023
  • Basel 12.-13. januar 2024
  • Amsterdam 26.-27. januar 2024 
  • Neumünster 17.-18. februar 2024
  • Göteborg 23.-24. februar 2024
  • 's-Hertogenbosch 7.-9. marts 2024
Fold up
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen