Elvershøjs Raccolto i spidsen af 7-års feltet

14-10-2021 09:43

Tidligt i morges slog Blue Hors dørene op til finalerne af Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste med de 7-årige dressurhestes indledende runde. Her har Marianne Helgstrand lagt sig i front med Elverhøjs Raccolto. Andreas Helgstrand har frameldt Jovian

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

UVM-guldvinderen for 7-årige dressurheste, avlshingsten Jovian e. Apache/ Tango, er frameldt finalestævnet på Blue Hors. Det har hingstens ejer og rytter, Andreas Helgstrand, meddelt med den begrundelse, at Jovian allerede har præsteret det, han skulle i år. Derfor spares hingsten nu, hvor den samtidig har travlt med at producere frostsæd.

Selv om Andreas Helgstrands Jovian var storfavorit i 7-års finalen, så giver han konkurrenterne kamp til stregen med den tidligere championatsvinder og UVM-bronzemedaljevinder, guldmedaljehoppen Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer). Dommerduoen Jesper Holst Hansen og Jørgen Christensen belønnede ridtet med en gangartskarakter på 9,6 for galop og karakteren 9,3 for kapacitet,  ekvipagen sluttede samlet på 85,278, hvilket rakte til til 3. plads i den indledende klasse i dag.

Copyright Ridehesten.com
Nanna S. Merrald og Blue Hors Touch of Olympic L. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

UVM-sølvvinderparret fra Verden i august måned, Nanna S. Merrald og Blue Hors Touch of Olympic L e. Blue Hors Don Olymbrio/ Fidermark (opdr. Anja og Jan Petersen), viste endnu engang, at de hører til i toppen. Vallakkens formidable skridt blev i dag belønnet med karakteren 9,8, mens der blev givet 9,4 for ridelighed. Parret sluttede på andenpladsen med 86,613.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Allerede i den indledende klasse ved UVM viste Marianne Helgstrand og Elverhøjs Raccolto e. Sezuan/ Sandro Hit (opdr. Berith Nielsen) for alvor, at de er en ekvipage, man skal regne med i fremtiden, og så længe det lykkes at bibeholde en god kontakt fortil, så giver det et særdeles godt indtryk. Her kvitterede dommerne med karakteren 9,8 for både skridt og galop samt en kapacitetskarakter på 9,5. De tog sejre med et samlet resultat på 87,660. Marianne fortalte, at Raccolto var meget frisk og veloplagt i dag, og at det gælder om at finde den samme balance i finalen på søndag.

De bedste otte ekvipager fra den indledende klasse går direkte til finalen. De resterende rider B-finale på lørdag, hvor de to bedste kvalificerer sig til finalen.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Marianne Helgstrand og Elverhøjs Raccolto. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen