Valhallas Zorro solgt til Holland

02-02-2020 11:39

Camilla Tiefensee Schrøder

Den danskavlede dressurpony, Valhallas Zorro, der har konkurreret med stor succes på internationalt niveau med Holly Kerslake for England siden 2016, er nu solgt til en familie i Holland, hvor den skal rides af deres 14-årige datter

Copyright Ridehesten.com
Holly Kerslake kom på fjerdepladsen med det britiske ponylandshold ved EM i Strzegom i 2019. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 11-årige Welsh cob-hingst Valhallas Zorro e. Valhallas Lord Matrafal/Fjordglimts Sir Johnson, som er avlet af Karen B. Olsen og Carl Trock i Kalundborg, har gjort flot karriere på de internationale dressurbaner under den britiske ponyrytter Holly Kerslake de seneste år. Nu er hun faldet for aldersgrænsen, og ponyen er solgt videre til Holland. Det oplyser Stutteri Valhalla, som også har solgt deres 50%-andel af ponyen, som de har haft indtil nu.

Welsh Cob-hingsten Valhallas Zorro blev født i 2009 på Stutteri Valhalla ved Kalundborg, som i årtier har ligget i toppen af Welsh Cob avlen. Zorro vandt adskillige championater som føl og som unghingst, og som 3-års bedækkede han nogle få hopper, hvilket gjorde ham til far til f.eks. Europachampion Valhallas Vanessa. Og på Valhalla kan avlen fortsætte, da de har sikret sig et lager af frostsæd fra Zorro.

Startede karrieren i Danmark
Valhallas Zorro startede sin karriere som 5-års med ponydressurrytteren Anne-Mette Lyager, og sammen vandt de f.eks. en guldmedalje i holddressur og de vandt DSP’s dressurfinaler to år i træk. De nåede også at konkurrere internationalt og score topresultater, inden Anne-Mette faldt for aldersgrænsen.

Copyright Ridehesten.com
Valhalla var kun fem år gammel, da den med Anne-Mette Lyager var med til at vinde DM i ponydressur for hold i 2014. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I begyndelsen af 2016 blev Zorro solgt (50 %) til Kerslake familien i Devon i Storbritannien, og siden da er han blevet redet af Holly Kerslake, som med toprytteren Charlotte Dujardin som træner har scoret utallige topresultater. Hun har bl.a. vundet bronzemedalje med det britiske landshold ved EM i Ungarn i 2017, sejre i utallige CDIP-klasser og en fjerdeplads ved seneste EM i Polen med det britiske landshold.

Men alt godt har en ende – og i dette tilfælde skete det i december 2019, da Holly Kerslake fyldte 16. Derfor blev Valhallas Zorro annonceret til salg, hvilket skabte stor interesse fra en række lande. Resultatet blev, at Valhallas Zorro flytter til en familie i Holland, hvor han skal rides af deres 14-årige datter.

Carl Trock og Karen B. Olsen er stolte over at have opdrættet en Welsh Cob-dressurhingst af så høj international kvalitet og glade for at se, at han fortsætter sin internationale karriere:
– Vi har været utroligt glade for partnerskabet med Holly og Kerslake-familien siden 2016, og vi er meget taknemmelige for alle de gode oplevelser, vi har haft sammen. Lige nu glæder det os, at Zorro bliver i Europa, og at han faktisk kommer lidt tættere på, så vi stadig kan følge hans karriere på dressurbanerne, udtaler avlerne i pressemeddelelsen.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen