Welsh cob vinder GP Kür - VIDEO

11-11-2014 15:44

Man behøves bestemt ikke være en langbenet varmblodshest for at gå Grand Prix-dressur. Det beviste welsh cob-hingsten North Forks Cardi, da han vandt det åbne amerikanske mesterskab i weekenden – se video i nyheden

Copyright Ridehesten.com
Foto: screenshot fra video

Den ca. 145 cm høje welsh cob-hingst North Forks Cardi vandt i weekenden det åbne amerikanske mesterskab i Grand Prix Kür under Jessica Wisdom.

Ekvipagen red sig i spidsen for det ti ekvipager store felt og vandt klassen med 71,375% - og så red de programmet på trensebid.

- Kür er hvor han virkeligt stråler – han hører musikken og bliver en stor hest. Ingen har fortalt ham, at han kun er 14,3 hands høj (ca. 145 cm, red.), fortalte Jessica; - Alt han behøver at gøre, er at gå ud og være den rockstjerne, han ved han er. Hans ego er på størrelse med Texas. Han bliver tilsyneladende tre hands højere og siger ’ser her’.

Ekvipagen startede sammen, da North Forks Cardi var bare tre år gammel, og Jessica blev bedt om at vise han frem ved et unghesteshow, hvor hun blev imponeret af hans attitude og indstilling. Han er nu 13 år og sidste år debuterede ekvipagen i international Grand Prix, hvor det allerede er blevet til en CDI-sejr.

Jessica siger, at kondition er nøglen til hingstens præstationer, og for at holde ham i god form, trænes han meget varieret, herunder med ture på stranden og terrænspringning.

Kilde: Horse and Hound

Se video af weekendens Grand Prix Kür herunder.

Videoer

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen