Avl i generationer betaler sig

04-06-2016 17:18

For Carl Trock og Karen B. Olsen som er personerne bag Stutteri Valhalla, har avl over flere generationer i den grad betalt sig. Det blev bevist da de i dag havde den bedste 3-års hoppe på Roskilde Dyrskue, som er efter Valhallas Zorro der trænes af Charlotte Dujardin

Ved dagens udvælgelse af skuets bedste 3-års hoppe, var der ingen tvivl om hvem publikum havde som deres favorit. Under stor jubel ved travrunden, tilkendegav først publikum og derefter dommerne, hvem de så som dagens vinder. Med hele 170 points, var der ingen tvivl om at Welsh Cop-hoppen, Valhallas Vanessa skulle lave en double, da hun sidste år blev skuets bedste 2-års og i dag kunne kåres som skuets bedste 3-års hoppe.

Vanessa er 4. generation fra Carl og Karen, da de også har opdrættet hendes forældre. Hun har nemlig ikke de gode gener fra fremmede, da hun er efter den kendte hingst, Valhallas Zorro, som i marts blev solgt til England og nu trænes af selveste Charlotte Dujardin, der er indehaver af de fleste verdensrekorder inden for dressuren.

Hør Carl fortælle meget mere om hoppen og dens baggrund i klippet herunder. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen