Valhallas Zorro forbliver i Danmark

13-03-2024 18:27

Den internationalt kendte topdressurpony, Valhallas Zorro, har på ti år boet i Danmark, England og Holland, og nu har han fundet sig et blivende hjem hos en 11-årig dansk pige

Copyright Ridehesten.com
I 2024 blev Valhallas Zorro danmarksmester for hold under Anne-Mette Lyager. Foto: Ridehesten.com/Nanna Nørgaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den renavlede welsh cob-hingst Valhallas Zorro udgjorde som ung sammen med Anne-Mette Lyager en meget stærk dansk ponyekvipage. Valhallas Zorro e. Valhallas Lord Matrafal/ Fjordglimts Sir Johnson (opdr. Karen B. Olsen og Carl Trock), der er kåret i Welsh Pony & Cob Society i Wales og er far til flere højtpræmierede afkom, fik en flot karriere med Anne-Mette Lyager og som 4-års var han med til at vinde DM i ponydressur for hold i 2014, hvor han fyldte fem års i december måned.

Han blev solgt til engelske Kirsty & Simon Kerslak som ny partner for deres dengang 12-årige datter Holly Kerslake, der som international ponydressurrytter blev trænet af verdensmesteren Charlotte Dujardin. Opdrætterparret beholdt dengang 50% ejerskab.

Copyright Ridehesten.com
Valhallas Zorro sammen med Jasmin Louise Stærkjær. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter Holly Kerslake havde haft international succes på det engelske landshold med den danskavlede ponyhingst i perioden 2016-2019, blev Valhallas Zorro solgt til Holland, fordi Holly faldt for aldersgrænsen. Ved samme lejlighed solgte også det danske opdrætterpar fra Kalundborg deres andel af hingsten, der fra 2020 konkurrerede under hollandsk flag med Louise Hooijen, som dengang var 14 år og startet Zorro international til og med 2021.

Zorro er sidenhen kommet hjem til sin tidligere rytter, Anne-Mette Lyager, som salgspony og har senest været startet til stævne af Emilie Lærkegaard-Mikkelsen. Nu har familien Stærkjær købt 14-årige Valhallas Zorro til 11-årige Jasmin Louise Stærkjær, som i tre år har drømt om at eje den sorte hingst. Jamins mor, Jeanette Stærkær, fortæller, at Zorro nu forbliver i Danmark.

Copyright Ridehesten.com
Valhallas Zorro i 2023 med sine seneste rytter Emilie Lærkegaard-Mikkelsen. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing