USA gør sporer valgfrit

24-09-2024 12:17

Med den seneste tids debat om hestevelfærd, er et af de spørgsmål, der går igen, hvorvidt valget af udstyr og hjælpemidler til stævner bør være valgfrit. Nu hopper USA med og tager et stort skridt med regelændringer

Copyright Ridehesten.com
Nu hopper USA med og gør brugen af sporer valgfrit under alle FEI-stævner. Foto: Ridehesten.com.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er ingen hemmelighed, at debatten om hestevelfærd er oppe at vende mere end nogensinde før. Dertil er ét af de spørgsmål, der går igen, hvorvidt valg af udstyr som kandar, valg af bid og brug af hjælpemidler skal være valgfrit til stævner. Dressurafdelingen i United States Equestrian Federation har nu foretaget flere ændringer i deres reglement, som netop er blevet godkendt af bestyrelsen og gør sig gældende fra 1. september 2024. 

Der er foretaget ændringer i flere reglementspunkter, men ét af dem, der springer i øjnene er reglen om sporer. Fra 1. september 2024 er det nemlig nu også valgfrit i USA, hvorvidt man vil ride med sporer, når man deltager til stævner. Reglen gælder nu under alle FEI-arrangementer, og ikke bare i children, pony og unghesteklasser. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Obligatorisk brug af sporer har i flere år været et stærkt diskuteret emne, men fra den 1. januar 2024 blev det sådan, at sporer i internationale konkurrencer blev et frivilligt valg. I det danske reglement er det fortsat sådan, at det for både pony- og hesteryttere er frivilligt, om man vil ride med sporer eller ej til stævner. Sporerne skal dog være af metal, dornen (spidsen på sporeren) skal være stump, bøje nedad eller ligeud og pege lige tilbage fra midten af sporen, når den er på rytterens støvle. 

Du kan læse mere om USA's reglementsændringer her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen