FEI gør sporer til et frit valg

09-12-2023 11:22

Det internationale rideforbund FEI har besluttet, at brug af sporer i internationale dressurkonkurrencer vil være frivilligt fra 1. januar 2024

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Sanne Kolind

Obligatorisk brug af sporer har i flere år været et stærkt diskuteret emne. Ifølge Tidningen Ridsport besluttede  FEI's generalforsamling på årsmødet i Mexico, at brugen af sporer i internationale dressurkonkurrencer fra og med 1. januar 2024 vil være frivillig.

I samme artikel understreger det svenske medie, at det dog fortsat er obligatorisk at ride med kandar på Grand Prix-niveau.Sverige er nemlig et af de lande, som ønsker, at brugen af kandar ved internationale dressurstævner skal være frivillig, og ifølge artiklen har FEI meddelt, at man omkring obligatorisk brug af kandar følger forskning på området. Den slags er i FEI en demokratisk beslutning, der involverer 130 lande.

Til sammenligning er kandar i dansk regi under Dansk Ride Forbund tilladt og valgfrit fra sværhedsgrad 3 (MB-dressur) og opefter. Det vil sige, at man altså gerne må ride dressurens højeste klasser på trensebid til nationale stævner, hvis man foretrækker det.

I international regi under FEI er det tilladt at ride med trensebid og kandar i CDI1* og CDI2*, CDIO1*, CDIO2*, CDIJ, CDIOJ, CDIY, CDIOY, CDIU25 (i Intermediaire II-testen) og CDIYH for 7-års heste samt junior- og ungryttermesterskaber. 5- og 6-års heste skal i FEI-regi fremvises på trensebid. Værd at bemærke er det, at i alle 3-, 4- og 5-stjernede dressurklasser skal man ride med kandar, og ligeledes skal man i CDIU25 Grand Prix og Grand Prix Kür. Der er det ikke valgfrit. Læs mere i denne artikel.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen