Rytter fra USA mistænkes for brug af strøm i sporer

27-06-2020 15:03

Annika Knudsen Lorentsen

FEI er i gang med at undersøge den amerikanske springrytter Andrew Kocher, som mistænkes for at have konkurreret med sporer, hvori der var strøm 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den amerikanske springrytter Andrew Kocher undersøges af FEI, da han mistænkes for at have konkurreret med sporer hvori der var strøm, som dermed kunne støde hesten under ridtet. 

Det er det amerikanske medie The Cronicle of the Horse der rapporterer om sagen, og de har talt med FEI, som fortæller følgende:

– FEI er opmærksom på anklagerne og undersøger sagen. Vi er i kontakt med rytterens nationale forbund. 

Mistanken blev blandt andet vagt efter den franske side Grandprix.info offentliggjorde en række billeder, hvor det ser ud som om Kocher holder en knapudløser i den ene hånd. Her mistænker man, at der føres en ledning fra udløseren ned igennem rytterens tøj, gennem et relæ ned til sporerne. Når man trykker på knappen får hesten stød. (se billederne hos Grandprix.info)

Nyheden fortsætter efter annoncen

Andrew Kocher er bosat i Wellington og har repræsenteret USA ved Nations Cup, og han har kommenteret følgende til Grandprix.info:

– Jeg elsker mine heste og passer godt på dem. Jeg nægter at tale med alle, der hævder andet. Mine heste repræsenterer hele mit liv. 

Også det amerikanske rideforbund er gået ind i sagen. 

– Vi arbejder tæt med FEI og støtter dem i efterforskningen af disse alvorlige beskyldninger, forklarer de til The Cronicle of the Horse.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen