Diskvalificeret for misbrug

14-08-2016 19:49

Britt Carlsen

OL

Den første konkurrencedag på springbanen bød på nogle drabelig stop og flere ryttere måtte en tur i bunden, men to ryttere blev så forbitrede, at de efter følgende er diskvalificeret for misbrug af pisk og sporer

Holland er regende VM- og EM-guldvindere for hold, og der er ingen tvivl om, at hollænderne går benhårdt efter guldet. Det startede godt for hollænderne, da Maikel van der Vleuten producerede et fejlfrit ridt på Verdi, med en vis overlegenhed.
Den hollandske optimisme fik så et knæk, da Jur Vrielings hingst Zirocco Blue ikke sprang med vanligt overskud. Vrieling kom tilsyneladende lidt for nonchalant ind i den store trekombination, og det udløste et stop. Og igen på den sidste kombination, takkede den hvide hingst nej, og slog bremserne i. Det fik Vrieling til at gribe til pisken, og det udløste en buekoncert fra publikum. FEI tog konsekvensen og diskvalificerede ryttere, det var han jo godt nok i forvejen, men åbenbart for at statuere et eksempel, han får dog alligevel lov til at ride på det hollandske hold i Nations Cup konkurrencen. 

Også Belgiens Nicola Philippaerts Zilverstar T fik nok inde i det sidste dobbeltspring, og standsede to gang. Nicola sparkede til hingsten nogle gange, og det udløste en diskvalifikation fra FEI for misbrug af sporer.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner