Ukraine vinder nationscup i Rom

25-05-2013 08:55

Mens Bernstorffsparken i København dannede rammen om en Nations Cup afdeling i 2. division, så var Italiens hovedstad vært for en afdeling i første division

I år er afviklingen af den populære Nations Cup serie ændret, så der rides i en 1 og 2. division. Mens Bernstorffsparken dannede rammen om holdkonkurrencen i anden division, så mødtes de stærkeste nationer i springsporten i Rom, for at kæmpe om points i første division. 37 nationer er i år tilmeldt Furusiyya FEI Nations Cup i springning, og forud for sæsonstarten, skulle de enkelte nationer give besked om, hvor de præcist ville ride efter at optjene points. Finalen afvikles i Barcelona til september, og de tre bedst placerede hold fra 2. division vil få adgang til finalen. Efter gårsdagens konkurrence i Parken ligger Danmark på tredjepladsen efter Sverige og Norge.

I den bedste division er der 8 hold: Tyskland, Frankrig, Irland, England, Schweiz, Holland, Ukraine og Spanien. Det er i år første år Ukraine er at finde i den bedste række. 
Nations Cup konkurrencen i Rom blev historisk, idet tre nationer måtte i omspringning om sejren. Det blev i det hele taget en ekstraordinær klasse, idet hele seks ryttere var dobbelt nul, men samtidig var der flere af favoritterne som snublede i det afgørende øjeblik, iblandt dem Frankrigs toprytter Roger-Yves Bost (Nippon d'Elle) blev diskvalificeret for stop i begge runder.

Efter den første runde tegnede der sig et billede af, at topkampen ville stå mellem Tyskland, Frankrig og Ukraine, der alle var noteret for 4 fejl. Tyskerne kunne have sikret sig sejren til sidst, men Ludger Beerbaun (Charman) kunne ikke matche sine holdkolleger Daniel Deusser og Carsten-Otto Nagels fejlfrie runder, og tyskerne sluttede med 8 fejl.
Franskmændene var hæmmet af Roger-Yves Bost's diskvalifikation og sluttede ligeledes med 8 fejl, hvilket gjorde det klart, at der måtte omspringning til om sejren. Ukraines Oleg Kraysuk var fejlfri, mens både Rivetti og Kirchhoff fik fire fejl, og under intens pres red Katharina Offel en fejlfri runde, som sikrede Ukraine en plads i omspringningen.

Det blev Tysklands Ludger Beerbaum, som indledte omspringningen med 4 fejl i tiden 40,84 sekunder. Patrice Delaveau fik ligeledes fire fejl i en dårligere tid, og dermed var det op til Ukraines Casion Rivetti og Temple Road at sikre sejren med en fejlfri runde. Det red han efter, men så langsomt, at han blev noteret for 3 tidsfejl, men det var nok til at sikre Ukraine sejren i Rom.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen