U21-samling med fokus på nyt koncept

29-03-2024 20:10

Mandag og tirsdag i denne uge var U21 bruttogruppen i springning samlet med fokus på det nye Walber Team-koncept for første gang. Samlingen var en stor succes hele vejen rundt 

Copyright Ridehesten.com
Der fokuseres på de rette forudsætninger for hest og rytter, for at kunne præstere bedst muligt. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Der bliver lavet flere spændende nye tiltag i dansk springsport for at udvikle og styrke U21 og U25 bruttogruppen. Vi har snakket med elitesportschef for springning, Annette Mosegaard, der forklarer, at hensigten med de nye initiativer er at skabe mere fokus på atleten og forbedring af rytteren for at gøre det nemmere for hesten. 

I starten af denne uge, var den danske U21 bruttogruppe så samlet uden hest på Thommysminde med fokus på de nye initiativer for første gang. Samlingen var en stor succes, og gruppen havde besøg af både fysiske trænere, Lasse Kristensen og Rikke Laumann, der kom med tips og tricks til at forbedre balancen, sæde og indvirkning på hesten i den daglige træning, samt sportspsykolog Helena Munkedahl og kost- og ernæringsekspert Jannie Johansen. 

Samlingen med fokus på det nye U21 Walber Team-koncept var en stor succes, og en af dem, der deltog i samlingen var Natasha Tang Kaspersen, der siger følgende om samlingen: – Jeg synes, at det har været rigtig spændende med de nye initiativer. Vi har fået en helt ny tilgang og redskaber til, hvordan vi kan finpudse både træningen, kost og vores mentale tilstand, så vi får flere nulrunder men vigtigst af alt, så vi kan skåne os selv og vores heste bedst muligt. Jeg tror helt klart, at det kommer til at have en positiv indvirkning i fremtiden, og jeg glæder mig til at arbejde mere med eksperterne. 

Copyright Ridehesten.com
Natasha Tang Kaspersen er en af dem, der har deltaget i U21-samlingen. Her i sadlen på Volstrups Cash (e. Volstrups Casillas/Churchill. Foto: Ridehesten.com/Kristine B. F. Bojsen.

Udover hård træning, har der også været plads til hyggelige stunder og socialt samvær, fortæller Natasha: – Og så har det selvfølgelig også været mega hyggeligt at hele U21 gruppen har været samlet. Jeg tror at det gode sammenhold har en betydning for, at vi udvikler os og bliver endnu bedre. 

Copyright Ridehesten.com
Selvom der trænes hårdt, er der også tid til hyggelige stunder sammen. Her ses fra venstre: Karla Harder, Natasha Tang Kaspersen og Emma Ponsaing. Foto: Privat.

Der er ingen tvivl om, at de nye initiativer er med til at udvikle den danske springsport endnu mere, og det bliver spændende at følge det nye koncept i fremtiden. 

Dansk Ride Forbund har lavet et Instagram-opslag, hvor de blandt andet snakker med Landstræner, Bo K. Møller, og fysisk træner Lars Kristensen om samlingen. Se det herunder. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen