Philippa Linde: Sporten og hestene betyder utrolig meget

07-12-2021 18:36

Marie Helene Rigård Rohleder

På grund af sine flotte resultater er springrytter Philippa Linde vinder af Dansk Ride Forbund rangliste for ungryttere 2020. Da året nu går på hæld giver vi jer i denne artikelserie mulighed for at møde DRF's ranglistevindere fra 2020 

Copyright Ridehesten.com
Philippa Linde. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er tit mere nervøs, når mine søskende rider ind på banen, end når det er min egen tur, fortæller Philippa Nicoline Wildfang Linde. Sammen med sine mindre søskende, Theodor og Noona, udgør hun et stærkt trekløver af talent indenfor springsporten.

Sammen med mor Nanna-Louise og far Christian Linde har familien de sidste mange år rejst Europa tyndt til internationale klasser, Nations Cup med mere. På grund af sine flotte resultater er Philippa ranglistevinder i Dansk Ride Forbund for ungrytter.

– Vi tre søskende går jo næsten op ad hinanden 24/7, og vi har mange fælles venner indenfor sporten. Jeg bliver mest nervøs, når de skal ride, fordi så er det kun dem selv, der kan styre det, fortæller storesøster Philippa.

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre: Noona, Theodor og Philippa til World Cup 2017 i Herning. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Absolut et godt team
Som de fleste andre hestepiger startede Philippa til ridning som 4-årig, selvom forældrene ikke var særlig interesseret i heste. Theodor og Noona fulgte hurtigt trop, og da Philippa var 10 år, fik de tre søskende en delepony, og så gik det ellers bare løs.

– Vores forældre er i dag en stor del af vores familievirksomhed Linde Equestrian. For fem år siden købte vi en stor landejendom i Fredensborg, og i dag ejer vi selv 15 heste, fortæller Philippa. Alle tre søskende er tilknyttet Absolute Horses hos brødrene Christian og Andreas Schou. Her får de undervisning og sparring af både Christian, Andreas og tidligere landstræner Bo Kristoffersen.

Copyright Ridehesten.com
Philippa og Quabble til DM i springning i 2016. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht

– Hos Absolute Horses er vi et team. Jeg har lært alt fra helt basal grundridning til planlægning af en stævnesæson, udvælgelse af et godt team og selvfølgelig uddannelse og optimal pasning af vores heste, siger Philippa. Familien Linde ejer også fem heste i samarbejde med Absolute Horses.

Ved at trykke HER kan I læse hele Ridehestens portræt af Philippa Linde og mange flere portrætter af DRF's ranglistevindere fra 2020. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen