Laudrup-Dufour bedst for 6-års

13-10-2023 14:58

Annika Knudsen Lorentsen

De 6-årige heste har været i aktion ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinaler, og her sikrede Cathrine Laudrup-Dufour sig sejren i sadlen på Zimillione PT2 (SWB)

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour med Zimillione. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I går red de 4-, 5- og 7-årige heste deres kvalifikation ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinaler Blue Hors, og nu har også de 6-årige heste været på banen. 

Her var 21 heste til start, og de 15 af dem opnåede 80 procent eller højere. Dagens vinder var meget tæt på at ramme de 90 procent, men sluttede mere præcist på 89,4 procent. Her var det Cathrine Laudrup-Dufour med hoppen Zimillione PT2 (SWB) e. Gammelenggårds Zappa/ Fürst Nymphenburg (opdr. Per Trygg). 

Ekvipagen opnåede 9,3 i både ridelighed og kapacitet. For trav blev der givet et 9-tal, mens galoppen fik 8,9 og skridten fik 8,2. 

Dommerne sagde blandt andet om Zimillione, at det er en hest for fremtiden, som bliver ved med at arbejde under rytteren, også i de samlede øvelser, hvor den har en god aktion. Det betød også, at på trods af en fejl undervejs i programmet, hvor Zimillione stoppede kortvarigt op, så belønnede dommerne den med høje karakter, og havde fokus på dens ellers gode ridelighed. 

Dagens resultat for Cathrine Laudrup-Dufour betyder, at hun har kvalificeret alle de fem unge heste hun har til start ved stævnet direkte til finalerne.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Santiano. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På både anden- og tredjepladsen blev det Blue Hors-rytter Nanna Skodborg Merrald. Andenpladsen tog Blue Hors Santiano e. Sezuan/ Blue Hors Romanov (opdr. Straight Horse ApS), som hun opnåede 88,2 procent. Hesten fik 9,1 i kapacitet, 8,9 i ridelighed og trav, 8,7 i galop og 8,5 i skridt. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Monte Carlo TC. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tredjepladsen tog hun med Blue Hors Monte Carlo TC e. Dream Boy/ United, som opnåede 88 procent. Monte Carlo blev belønnet med 9,2 i ridelighed og 8,9 i kapacitet. For både skridten og galopen modtog hesten 8,6, mens det blev til 8,7 for trav.

Copyright Ridehesten.com
Eric Guardia Martinez med My Vitality. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Fjerdepladsen tog Eric Guardia Martinez med My Vitality e. Vivaldi/ D-Day, mens Christian Tudela Ruiz med Højgaardens Zacksmir e. Blue Hors Zack/ Sir Donnerhall I (opdr. Stutteri Højgaardens Heste) tog femtepladsen.

Den sidste placering, og dermed sjettepladsen, gik til Frederikke Gram Jacobsen med Roxette e. Revolution/ Quite Easy (opdr. Stutteri Sorgenfri Steffek K. Sunesen). 

I alt blev 12 heste kvalificeret til finalen for 6-årige heste, mens de resterende i morgen skal ride B-finale i håbet om at sikre sig en af de sidste tre pladser, der er til søndagens finale. 

Resultat fra klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Tudela Ruiz med Højgaardens Zacksmir. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Start- og resultatlister fra stævnet. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen