Schweiz har sat et stærkt OL-hold i springning

05-07-2021 14:53

Annika Knudsen Lorentsen

Så er det også offentliggjort hvilke ryttere, der skal repræsentere Schweiz i forbindelse med OL i springning, og det er et meget stærkt hold med to ryttere, der er placeret i top-3 på verdensranglisten

Copyright Ridehesten.com
Steve Guerdat vandt i 2019 sin tredje World Cup-finale. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Schweiz har et par millioner flere indbyggere end Danmark, men er dog væsentligt mindre end mange andre europæiske lande målt på indbyggertal. Ikke destomindre, har Schweiz nogle af verdens bedste springryttere, og det er derfor også et stærkt hold, der er blevet offentliggjort til at repræsentere landet ved OL i Tokyo senere på sommeren. 

Holdet består af tre ryttere med OL-erfaring, samt en rytter, der endnu ikke har OL-erfaring, men som har deltaget ved flere mesterskaber som junior- og ungrytter, og siden fået erfaring topplaceringer på 5-stjernet niveau i klasser tom. 160 cm. 

Holdet består af følgende ekvipager:

  • 24-årige Bryan Balsiger med Twentytwo des Biches e. Mylord Carthago/Kalor du Bocage
  • 29-årige Martin Fuchs med Clooney 51 e. Cornet Obolensky/Ferragamo
  • 39-årige Steve Guerdat med Vernard de Cerisy e. Open Du Semilly/Djalisco du Guet
  • 52-årige Beat Mändli med Dsarie e. Veron/Ahorn 
Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs med Clooney 51. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Steve Guerdat er ikke den ældste på holdet, men han er den med mest OL-erfaring. Faktisk har han deltaget ved OL fire gange (2004, 2008, 2012 og 2016), og dermed bliver dette OL hans femte i rækken. Ved OL i London 2012 vandt han individuelt guld, mens han i 2008 var med til at vinde bronze for hold. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Beat Mändli var på det sølvvindende hold i 2000, mens han også opnåede sin bedste inviduelle placering ved et OL i Sidney i 2000, hvor han endte som nr. 9. 

Martin Fuchs har trods sin unge alder allerede mange store resultater på CV'et, og han endte individuelt som nr. 9 ved OL i Rio i 2016, mens han vandt guld ved EM i 2019. 

Bryan Balsiger har ikke mesterskabserfaring som senior, men ved EM for ungryttere i 2017 vandt han guld. Derudover kan det nævnes, at han for et par uger siden endte som nr. 4 i 160 cm Grand Prix ved det 5-stjernede stævne i St Tropez, Frankrig. 

Det er altså et stærkt hold, der bliver sendt afsted fra Schweiz, og helt klart en mulig medaljetager. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen