Har du talent til bruttogruppen?

09-10-2024 10:20

DRF inviterer i den kommende tid til flere forskellige observationssamlinger i pony- og ungdomsdressur samt for pararyttere

Copyright Ridehesten.com
Der er i den kommende tid en række observationssamlinger for paradressurens talenter og de kommende unge dressurstjerner. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Som vanligt afholder Dansk Ride Forbund igen åbne observationssamlinger dette efterår i hhv. para-, pony-, junior-, ungrytter- og U25-dressur, hvor det er muligt at blive betragtet og få sparring fra den respektive landstræner. Her ønsker rideforbundet at få øje på morgendagens talenter til bruttogrupper og landshold. 

For pararytterens vedkommende er samlingen åben for alle pararyttere, der opfølger nedenstående krav, og som ikke i forvejen er en del af Parasport Danmarks elite- eller talentstrategi. Her vil både landstræner Astrid Gemal, holdleder Anette Bruun samt assistenttræner Matthias Tourbier være til stede. Formålet med træningssamlingen er at give Parasport Danmark mulighed for at følge med i udviklingen af både nuværende og kommende talenter inden for dansk paradressur, skriver DRF.

Kravene for at deltage er, at du som rytter skal være klassificeret og have adgang til egen hest eller en lånehest. Du må ikke tidligere have deltaget i en åben samling på samme hest. Det er gratis at deltage.

Der afholdes to åbne samlinger i paradressur, hvor Slangerupgård i Ringsted slår dørene op om eftermiddagen den 23. november, mens Vestbirk Ridecenter danner rammen om samlingen vest for Storebælt dagen efter den 24. november. Læs yderligere praktisk info og meld dig til på DRF's hjemmeside.

Copyright Ridehesten.com
Landstræner for paradressur Astrid Gemal får til de to åbne observationssamlinger mulighed for at spotte morgendagens dygtige pararyttere. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Flere forskellige samlinger
De fire forskellige alderskategorier indenfor ungdomsdressur har igen i år mulighed for at komme til en åben observationssamling som et led i forberedelserne til den kommende sæson. Samlingerne er åbne for både nuværende ryttere samt nye talenter, der har ambitioner om at indgå i forbundets bruttogrupper og deltage i ECCO Cup kvalifikationer i 2025, skriver DRF. Der afholdes både samlinger i øst og vest for hver alderskategori.

Ponyryttere
Hhv. lørdag den 9. november i Grindsted Rideklub og søndag den 10. november i Midtsjællands Rideklub inviteres landets talentfulde ponydressurryttere til samling, hvor holdleder Lars Svarregaard og ponylandstræner Lisbet Seierskilde står klar. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Krav for tilmelding:
Født i 2009: Min. 2 x 69% i sværhedsgrad 6 ved B-stævner
Født i 2010: Min. 2 x 69% i PRI ved C-stævner
Født i 2011 eller senere: Min. 2 x 70% i LA3 eller LA4 ved C- eller B-stævner

Junior- og ungryttere
I samme weekend som ponyryttere, men på andre lokationer er der også samling for junior- og ungrytter med landstræner Kenneth Damgaard og holdleder Jeannett Andreasen. Lørdag den 9. november er der samling på sjællandske Slangerupgaard, mens Middelfart Ridecenter danner rammen om samlingen den 10. november.

Krav for tilmelding:
Juniorer skal kunne ride MB-øvelser
Youngriders skal kunne ride MA/PSG-øvelser

Copyright Ridehesten.com
Kenneth Damgaard er landstræner i dressur for juniorerne, ungrytterne og U25-ryttere og vil derfor stå klar til flere forskellige samlinger. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

U25-ryttere
I december måned er det tid til U25-rytterne, hvor landstræner Kenneth Damgaard og holdleder Anne-Mette Binder står klar med sparring og iagttagelse. Mandag den 16. december afholdes den ene af samlingerne, den østlige, på Slangerupgaard, mens den vestlige samling finder sted tirsdag den 17. december på Grindsted Rideklub.

Krav for tilmelding:
Født i 2000-2005
Min. 70 % i sværhedsgrad 5 ved B-stævner og potentiale for Int. II og U25 GP-øvelser

Du kan få yderligere information og finde de præcise adresser på DRF's hjemmeside, mens tilmeldingen foregår på DRF Go! her. Det er i nogle tilfælde muligt at ride med til samlingerne, selv hvis de ovenstående krav ikke helt opfyldes. Det sker ved at kontakte de respektive holdledere, og deres kontaktinformationer kan også findes hos på hjemmesiden hos DRF. Der er et begrænset antal pladser.

Kilde: Dansk Ride Forbund. Ungdomsdressur. Paradressur.

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen