Julehilsen fra Jette og Rigmor

22-12-2016 13:28, af Thomas Bach Jensen
Pony|

Julen er lige rundt om hjørnet, og vi kan med stolthed se tilbage på endnu et forrygende år for dansk ungdomsdressur, skriver Dansk Ride Forbund i dag og bringer en julehilsen fra landstræner for ponyrytterne, Jette Nevermann, og holdleder Rigmor Kristensen

Copyright Ridehesten.com
En stor tak skal også lyde til Vilhelmsborg for et superflot arrangeret EM, som blev afviklet eminent flot i disciplinerne dressur, spring og military. Mange af de førende ridenationer siger: ”Det bedste EM til dato.”
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når vi ser tilbage på 2016, kan vi kun være super stolte over de sportslige præstationer, ponydressur-rytterne har opnået ved årets mesterskaber. Men også super stolte over at se, at hele ponydressur-sporten kvalitetsmæssig bliver bedre år efter år.

EM med de bedste resultater i mands minde
Specielt skal nævnes de flotte præstationer, som vores ryttere leverede ved årets EM på Vilhelmsborg. Med et hold bestående af to rutinerede ryttere fra sidste års EM-bronzehold og to EM-debutanter, opnåede de at kunne bestige sejrsskamlen som sølvvindere. Derudover høstede Louise Faurholm Christensen og Vegelins Goya hele to individuelle bronzemedaljer, tæt forfulgt af Sara Aagaard Hyrm og Der Harlekin B med to individuelle 4. pladser, og i küren fulgte Kristian Würtz Green og Lilo L efter på den individuelle 5. plads. Det bedste resultat i mands minde, da et dansk hold ikke har opnået at få sølvmedaljer siden 1998. Det er også første gang, at samme rytter har opnået to individuelle medaljer ved samme EM, og de efterfølgende danske ryttere har ligget så flot i toppen af placeringerne. Det lover godt for den kommende sæson og fremtiden.  

En stor tak skal også lyde til Vilhelmsborg for et superflot arrangeret EM, som blev afviklet eminent flot i disciplinerne dressur, spring og military. Mange af de førende ridenationer siger: ”Det bedste EM til dato.”

Nordisk mesterskab med suveræne resultater
Ved årets Nordiske Mesterskab i Ypäja i Finland viste begge hold rigtig flot ridning. Det resulterede i, at begge hold satte sig på hold-guldmedaljerne og alle de individuelle medaljer. Bedre kan det vist ikke gøres. Ved NM fik rytterne på tværs af alder lejlighed til at være sammen. Det flotte og lune vejr gav hele flokken mulighed for fællespisning ved den tændte grill. Udover hyggen ved fællesspisningen, blev der spillet en del fodbold og rundbold. Et dejligt mesterskab, hvor sammenholdet var i top, både mellem rytterne på tværs af alder og deres forældre.

Flere høster gode erfaringer ved internationale starter 
Flere af vores ryttere har deltaget ved internationale stævner, hvor de har kunnet måle sig med de bedste i Europa. En positiv udvikling, som er med til at højne dansk ungdomsdressurs anseelse internationalt, og vigtig erfaring som led i de unge rytteres videre talentudvikling.

Årets individuelle DRF-mesterskaber viser stor tilgang af ryttere med fine resultater
DRF-mesterskaberne var lagt i hænderne på de rutinerede stævnearrangører i Hovgaard Rideklub på Fyn. Et velafviklet mesterskabsstævne, hvor der blev vist flot ridning. Fredag aften havde støtteforeningen ponydressur.dk fået mulighed for at sende alle, der havde lyst, en tur gennem trætoppene i Gorillapark Svendborg. En sjov og alsidig aktivitet, som blev afsluttet med fællesspisning ved den tændte grill i det store telt. Også Hovgaard Rideklub havde arrangeret en festlig fællesspisning lørdag aften med bankospil, som mange deltog i.

Mesterskabsstævnet er også finalestævne for den nye Stilcup, som blev lanceret sidste år. Det er tydeligt, at stilcuppen er en succes, og at beridere/trænere finder vigtighed i, at de unge ryttere kommer godt fra start og får lært vigtigheden af rytterens opstilling og indvirkning. Det er derfor glædeligt, at der fra 2017 indgår stilkarakterer ved DRF-mesterskabet for kat. III.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Også for de ekvipager, der ikke startede mesterskabs-klasserne, havde Hovgaard Rideklub sørget for, at de fik deres egen gennemgående Sydbank Cup.

DRF-mesterskab for hold i Frederikshavn med stor tilgang af hold

Mesterskabet for klubhold i Frederikshavn blev igen afviklet med rekord stor tilslutning, hvilket betyd, at kvalifikationsklasserne blev afviklet over to dage med to dommerhold. Men de gæve Frederikshavnere klarede at holde den høje standard for afvikling af stævnet. Også festaftenen med kåring af holdene, der blev præmieret for at skabe bedst ”stemning til hest- hvem er bedst”, blev lige så festlig som den plejer at være. Dejligt at Frederikshavn fortsætter med at stå som arrangør af dette mesterskab næste år også.

ECCO Pony Cup medvirker til talentudvikling af de unge ryttere
Igen i år har årets ECCO Cup været en succes, som vi sætter stor pris på. Ingen tvivl om, at denne turnering er med til at underbygge den fremgang, der er i ungdomsdressuren. Det er blevet en meget attraktiv turnering, som rytterne ser frem til at deltage i. Den indgår tydeligt som en målsætning i mange rytteres udviklingsplan.

B-stævner og samlinger 
Årets landstævner har vist fortsat stabil tilgang, og ved november måneds observationssamling fik vi set mange nye ryttere på vej mod landstævnerne. Det generelle indtryk er, at rytterne har fokus på deres opstilling og indvirkning, og at de er modtagelig for de anvisninger, de får. Det har været glædeligt at se, at rytterne møder velforberedte, og at de synes at være på rette vej i deres ridemæssige udvikling.

Ved samlinger for inviterede ryttere i bruttotruppen har der udover det ridetekniske været fokus på både fysisk og mental træning. Sidste år fik inviterede ryttere lagt et individuelt træningsprogram ved Cand. Scient i idræt/biomekanik Lasse Kristensen. Over året har yderligere flere ryttere taget imod tilbuddet om at kommer i træningsforløb hos Lasse Kristensen, hvilket ses som en glædelig udvikling, som er med til at styrke den enkelte rytter til på sigt at blive stærkere atleter.

Her ved årets slutning vil vi gerne sige tak til:
Forældre og trænere for den støtte i yder i det daglige, og som er grobund for den fremgang, der er i udviklingen af de enkelte ryttere og deres ponyer.
Rytterne for den tid og ihærdighed, I dagligt bruger sammen med jeres ponyer for vores sport.
Dansk Ride Forbund, klubber og stævnearrangører for de rammer, der er udviklet til afvikling af sporten.
Tak til dommerne og øvrige officials for jeres medvirken til, at vores sport og unge ryttere kan udvikles.
Og stor tak til ECCO for vores unikke turnering, som er med til at udvikle vores ryttere til internationalt niveau. 
Tak til Toosbuy Fonden for afviklingen af årets ECCO-samling på ECCO-centret i Tønder.
Også en tak til støtteforeningen ponydressur.dk og støtteforeningens sponsorer, som over året har gjort det muligt at ydet tilskud til arrangementer, samlinger og middag til EM-medaljetagerne.
Tak til de dejlige ponyer, fordi de giver os så mange fantastiske stunder.
I ønskes alle god jul og godt nytår - Vi ses derude!

Jette og Rigmor

Læs også

Ridehesten ønsker alle en glædelig jul

24-12-2019 11:09, af Thomas Bach Jensen

Her fra Wiegaarden ønsker vi alle vores læsere en glædelig jul. Fra vores side byder juledagene på en masse sjove tilbageblik og årskavalkader på Ridehesten.com

Julehilsen fra Kronprinsfamilien

12-12-2019 11:52, af Thomas Bach Jensen

Julen nærmer sig, og i den kongelige stald bag Christiansborg Slot har Kronprinsfamilien pyntet det store juletræ

Julehilsen fra Ridehesten

24-12-2018 08:19, af Thomas Bach Jensen

Fra alle os til alle jer: Ridehesten.com, Magasinet Ridehesten og hele Wiegaarden ønsker jer alle en glædelig jul

Påskelandsstævne i ponydressur

28-03-2011 09:56, af Maja Golles
Pony|
Århus Rideklub, der til daglig holder til på Vilhelmsborg, melder sig nu som arrangør af påskens landsstævne i ponydressur. Weekenden før påske danner den store opvisningshal på Vilhelmsborg rammen om ponydressur på højeste plan, når landets ponydressurryttere rykker ind for at dyste i både lille og stor tur

Første landsstævne på Hovgaard

19-06-2014 10:11, af Tina Ravn
Pony|

Folkene på Hovgaard Rideklub har taget springet og for allerførste gang arrangeret et landsstævne. De ansvarlige er et par ponyforældre

Tæt konkurrence ved DM i ponydressur

31-08-2019 17:20, af Camilla Tiefensee Schrøder
Pony|

Kat. 3-ponyerne kom i dag i gang med første runde af DM, og her har Ulrikke Kiertner Kolmorgen lagt sig i spidsen tæt forfulgt af Selma Ludvigsen og Emil Pedersen. Liva Addy Guldager Nielsen fører stadig efter anden runde i kat. 1, mens der i kat. 2 er der rykket rundt på stillingen i toppen

Ponylandshold til NM i dressur

10-06-2009 15:55, af Thomas Bach Jensen
Pony|
Nordisk Mesterskab i ponydressur afholdes i år den 26.-28. juni på Middelfart Ridecenter og landsholdet er netop blevet bekendtgjort idag

Ponydressur i Hedensted

22-01-2011 22:56, af Sara Clement
Pony|
I denne weekend afholder Hedensted og Omegns Rideklub Distriktsstævne i ponydressur. Se lørdagens resultater samt billeder af nogle af vinderekvipagerne her

Sportsplan og målsætninger for ponydressur

07-02-2014 13:59, af Nina Marie Villadsen
Pony|

Sportsplanen skal danne rammerne for værdier og retningslinjer for ponylandsholdet og talentarbejdet i 2014

Pony bruttotrupperne i dressur

17-05-2014 07:57, af Nina Marie Villadsen
Pony|

Landstræner Jette Nevermann har nu udtaget ryttere til de bruttotrupper, hvorfra landsholdende til NM og EM i dressur for pony skal sættes 

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Annika Knudsen Lorentsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Annika Knudsen Lorentsen
25 28 60 63
akl@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Tre dressurhingste omkring 900 point

22-11-2020 14:43, af Thomas Bach Jensen

Ved den afsluttende prøve ved Dansk Varmblods 35-dages test på Tørring Ridecenter har dommerne i dag bedømt 15 dressurhingste. Holdet blevet toppet af tre hingste, der opnåede omkring 900 point

Jørgen Ravn fylder 70 år i dag

24-11-2020 14:02, af Thomas Bach Jensen

En af dansk ridehesteavls helt store profiler, den succesfulde opdrætter Jørgen Ravn, kan i dag fejre sin 70-års fødselsdag

Dansk rytter testet positiv i doping – foder under mistanke

24-11-2020 16:36, af Britt Carlsen

FEI har meddelt Dansk Ride Forbund, at militaryrytter Maibrit Laustsens hest Lillifee Ajk er testet positiv i en dopingtest foretaget ved UVM i Frankrig – foder er under mistanke

Over 2 millioner for dyreste hingst i Oldenburg

22-11-2020 21:08, af Annika Knudsen Lorentsen

Auktionen i forbindelse med kåringen i Oldenburger Pferdezuchtverband i Vechta er netop afsluttet, og dyreste hammerslag faldt på en dressurpræmiehingst e. For Dance, som blev solgt for over 2 millioner danske kroner

Danske hingste i top ved Oldenburger-kåring

21-11-2020 18:47, af Annika Knudsen Lorentsen
Avl|

Der var dansk succes ved hingstekåringen i Oldenburg i Tyskland, hvor fløjhingsten er danskejet, mens en af præmiehingstene er både danskejet og avlet

Brandslanger reddede islænder op af mudder

21-11-2020 08:37, af Annika Knudsen Lorentsen

Midt på ugen lykkedes det brandvæsnet på Falster at redde en islænder op af et mudderhul, som hesten sad ubehjælpeligt fast i

Auktionsføl vandt 35-dages testen (video)

22-11-2020 11:33, af Thomas Bach Jensen

Otte springhingste har i dag gået den afsluttende prøve ved Dansk Varmblods 35-dages test på Tørring Ridecenter. Vinderen af prøven i springning blev hingsten Cordento II DWB

Jonathan spændte stigbøjlerne op (video)

19-11-2020 19:11, af Thomas Bach Jensen

Den danske springrytter Jonathan Hvalsøe Saul, der er i beriderlære hos Böckmann Pferde i Tyskland, måtte for nylig spænde bøjlerne godt op, da han skulle ride staldens ponyhingst til sportstest

10 grunde til ikke at lægge dækken på

23-11-2020 07:58, af Merete Haahr

Mange lægger dækken på så snart vinteren er over os og vi selv begynder at fryse, men hvornår fryser hesten og har den egentlig brug for al den indpakning? Ifølge forskere, så er svaret måske ikke helt så naturgivet som vi tror

Talentfuld walisisk rytter har mistet livet

21-11-2020 06:45, af Merete Haahr

En lovende ung 16-årig rytter som havde verden for sine fødder, tog sit eget liv efter et mindre skænderi med sin mor. En tragisk slutning på et alt for kort liv, og en død, som har fået pigens mor til at starte en indsamling