Julehilsen fra Jette og Rigmor

22-12-2016 13:28

Julen er lige rundt om hjørnet, og vi kan med stolthed se tilbage på endnu et forrygende år for dansk ungdomsdressur, skriver Dansk Ride Forbund i dag og bringer en julehilsen fra landstræner for ponyrytterne, Jette Nevermann, og holdleder Rigmor Kristensen

Copyright Ridehesten.com
En stor tak skal også lyde til Vilhelmsborg for et superflot arrangeret EM, som blev afviklet eminent flot i disciplinerne dressur, spring og military. Mange af de førende ridenationer siger: ”Det bedste EM til dato.”
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når vi ser tilbage på 2016, kan vi kun være super stolte over de sportslige præstationer, ponydressur-rytterne har opnået ved årets mesterskaber. Men også super stolte over at se, at hele ponydressur-sporten kvalitetsmæssig bliver bedre år efter år.

EM med de bedste resultater i mands minde
Specielt skal nævnes de flotte præstationer, som vores ryttere leverede ved årets EM på Vilhelmsborg. Med et hold bestående af to rutinerede ryttere fra sidste års EM-bronzehold og to EM-debutanter, opnåede de at kunne bestige sejrsskamlen som sølvvindere. Derudover høstede Louise Faurholm Christensen og Vegelins Goya hele to individuelle bronzemedaljer, tæt forfulgt af Sara Aagaard Hyrm og Der Harlekin B med to individuelle 4. pladser, og i küren fulgte Kristian Würtz Green og Lilo L efter på den individuelle 5. plads. Det bedste resultat i mands minde, da et dansk hold ikke har opnået at få sølvmedaljer siden 1998. Det er også første gang, at samme rytter har opnået to individuelle medaljer ved samme EM, og de efterfølgende danske ryttere har ligget så flot i toppen af placeringerne. Det lover godt for den kommende sæson og fremtiden.  

En stor tak skal også lyde til Vilhelmsborg for et superflot arrangeret EM, som blev afviklet eminent flot i disciplinerne dressur, spring og military. Mange af de førende ridenationer siger: ”Det bedste EM til dato.”

Nordisk mesterskab med suveræne resultater
Ved årets Nordiske Mesterskab i Ypäja i Finland viste begge hold rigtig flot ridning. Det resulterede i, at begge hold satte sig på hold-guldmedaljerne og alle de individuelle medaljer. Bedre kan det vist ikke gøres. Ved NM fik rytterne på tværs af alder lejlighed til at være sammen. Det flotte og lune vejr gav hele flokken mulighed for fællespisning ved den tændte grill. Udover hyggen ved fællesspisningen, blev der spillet en del fodbold og rundbold. Et dejligt mesterskab, hvor sammenholdet var i top, både mellem rytterne på tværs af alder og deres forældre.

Flere høster gode erfaringer ved internationale starter 
Flere af vores ryttere har deltaget ved internationale stævner, hvor de har kunnet måle sig med de bedste i Europa. En positiv udvikling, som er med til at højne dansk ungdomsdressurs anseelse internationalt, og vigtig erfaring som led i de unge rytteres videre talentudvikling.

Årets individuelle DRF-mesterskaber viser stor tilgang af ryttere med fine resultater
DRF-mesterskaberne var lagt i hænderne på de rutinerede stævnearrangører i Hovgaard Rideklub på Fyn. Et velafviklet mesterskabsstævne, hvor der blev vist flot ridning. Fredag aften havde støtteforeningen ponydressur.dk fået mulighed for at sende alle, der havde lyst, en tur gennem trætoppene i Gorillapark Svendborg. En sjov og alsidig aktivitet, som blev afsluttet med fællesspisning ved den tændte grill i det store telt. Også Hovgaard Rideklub havde arrangeret en festlig fællesspisning lørdag aften med bankospil, som mange deltog i.

Mesterskabsstævnet er også finalestævne for den nye Stilcup, som blev lanceret sidste år. Det er tydeligt, at stilcuppen er en succes, og at beridere/trænere finder vigtighed i, at de unge ryttere kommer godt fra start og får lært vigtigheden af rytterens opstilling og indvirkning. Det er derfor glædeligt, at der fra 2017 indgår stilkarakterer ved DRF-mesterskabet for kat. III.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Også for de ekvipager, der ikke startede mesterskabs-klasserne, havde Hovgaard Rideklub sørget for, at de fik deres egen gennemgående Sydbank Cup.

DRF-mesterskab for hold i Frederikshavn med stor tilgang af hold

Mesterskabet for klubhold i Frederikshavn blev igen afviklet med rekord stor tilslutning, hvilket betyd, at kvalifikationsklasserne blev afviklet over to dage med to dommerhold. Men de gæve Frederikshavnere klarede at holde den høje standard for afvikling af stævnet. Også festaftenen med kåring af holdene, der blev præmieret for at skabe bedst ”stemning til hest- hvem er bedst”, blev lige så festlig som den plejer at være. Dejligt at Frederikshavn fortsætter med at stå som arrangør af dette mesterskab næste år også.

ECCO Pony Cup medvirker til talentudvikling af de unge ryttere
Igen i år har årets ECCO Cup været en succes, som vi sætter stor pris på. Ingen tvivl om, at denne turnering er med til at underbygge den fremgang, der er i ungdomsdressuren. Det er blevet en meget attraktiv turnering, som rytterne ser frem til at deltage i. Den indgår tydeligt som en målsætning i mange rytteres udviklingsplan.

B-stævner og samlinger 
Årets landstævner har vist fortsat stabil tilgang, og ved november måneds observationssamling fik vi set mange nye ryttere på vej mod landstævnerne. Det generelle indtryk er, at rytterne har fokus på deres opstilling og indvirkning, og at de er modtagelig for de anvisninger, de får. Det har været glædeligt at se, at rytterne møder velforberedte, og at de synes at være på rette vej i deres ridemæssige udvikling.

Ved samlinger for inviterede ryttere i bruttotruppen har der udover det ridetekniske været fokus på både fysisk og mental træning. Sidste år fik inviterede ryttere lagt et individuelt træningsprogram ved Cand. Scient i idræt/biomekanik Lasse Kristensen. Over året har yderligere flere ryttere taget imod tilbuddet om at kommer i træningsforløb hos Lasse Kristensen, hvilket ses som en glædelig udvikling, som er med til at styrke den enkelte rytter til på sigt at blive stærkere atleter.

Her ved årets slutning vil vi gerne sige tak til:
Forældre og trænere for den støtte i yder i det daglige, og som er grobund for den fremgang, der er i udviklingen af de enkelte ryttere og deres ponyer.
Rytterne for den tid og ihærdighed, I dagligt bruger sammen med jeres ponyer for vores sport.
Dansk Ride Forbund, klubber og stævnearrangører for de rammer, der er udviklet til afvikling af sporten.
Tak til dommerne og øvrige officials for jeres medvirken til, at vores sport og unge ryttere kan udvikles.
Og stor tak til ECCO for vores unikke turnering, som er med til at udvikle vores ryttere til internationalt niveau. 
Tak til Toosbuy Fonden for afviklingen af årets ECCO-samling på ECCO-centret i Tønder.
Også en tak til støtteforeningen ponydressur.dk og støtteforeningens sponsorer, som over året har gjort det muligt at ydet tilskud til arrangementer, samlinger og middag til EM-medaljetagerne.
Tak til de dejlige ponyer, fordi de giver os så mange fantastiske stunder.
I ønskes alle god jul og godt nytår - Vi ses derude!

Jette og Rigmor

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen