Total Hope OLD til OL for Norge

08-01-2024 10:01

Efter opgørelsen af FEI's ranglister har Norge en OL-kvoteplads i dressur og en i springning. Det bliver Norges suverænt bedsteplacerede dressurrytter Isabel Freese, der får pladsen i dressur med den dansk-/tyskejede avlshingst Total Hope OLD

Copyright Ridehesten.com
Isabel Freese og Total Hope OLD ved EM i 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved OL i 2021 i Tokyo var Norge repræsenteret individuelt på springbanen af Geir Gulliksen, men vi skal helt tilbage til 2012 for at finde en norsk OL-deltager på dressurbanen. Det var Siril Helljesen med DV-hoppen Dorina, der repræsenterede Norge i London og var et mulehår fra at kvalificere sig til kürfinalen.

I dressur er det totalt plads til 60 ekvipager, hvor 45 indgår i de 15 hold, mens de resterende 15 ekvipager er individuelle. Kvoteplads for hold er tildelt Frankrig som værtsnation og indtil videre også Danmark, Storbritannien, Tyskland, Sverige, Holland, USA, Østrig, Belgien, Spanien, Polen, Brasilien, Canada og Australien.

Et af de lande, der har fået en individuel kvote er Norge, hvis rytter Isabel Freese med oldenburgerhingsten Total Hope OLD e. Totilas/Blue Hors Don Schufro/ Sandro Hit ligger nr. 16 på verdensranglisten i dressur. Ekvipagen deltog også ved EM i 2023 i Riesenbeck, hvor de var med i kürfinalen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingsten, der er ejet i kompagniskab mellem danske Lone Bøegh Henriksen fra HP Horses og tyske Paul Schockemöhle, er søn af to af verdens bedste dressur, der hver især har vundet adskillige medaljer ved OL, VM, EM samt flere World Cup-sejre, nemlig hingsten Totilas og hoppen Weihegold. Total Hope OLD var i 2022 far til bedste dressurbetonede hoppeføl i Dansk Varmblod.

/ Rytter.no

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner