Flot åbent hus hos HP Horses

08-04-2023 23:14

Maria L Mortensen

I forårssolen blev der fremvist heste i forskellige aldre og niveauer hos HP Horses i Hillerød, så publikum kunne nørde dressuravl

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lone Bøegh Henriksen startede eftermiddagen med at byde publikum varmt velkommen på Tvedegaarden, -Der er meget jeg ikke ved alt om sagde hun også. Og af den grund var Susanne Baarup, Cathrine Laudrup-Dufour og Per Springborg inviteret med som speakere, for at bidrage med deres vinkler på avl og sport. Arrangementet kunne live-streames, men det fremmødte publikum kunne mærke den gode og varme stemning imens de blev budt på hotdogs, kaffe, kage og en tur i de åbne stalde, hvor personalet besvarede spørgsmål og hyggesnakkede med folk.

Traditionen tro er åbent hus hos HP Horses meget mere end en hingstefremvisning. I år blev tre kårede hingste fremvist under rytter, imens yderligere 23 plage, ungheste og erfarne sportsheste blev fremvist.

Senere i år, fejrer Maria Falkner Hansen 10 års jubilæum som fast førsterytter på HP Horses i Hillerød. Men i dag var hun ikke at finde i sadlen. For halvanden uge siden brækkede hun et kraveben, hvorfor teamet måtte tænke hurtigt og tilkalde en ”vikar”. Valget faldt på Selina Solberg Vittinghus, der i mange år har redet for stutteri Atterupgaard, hvor hun både fremviser stutteriets ungheste og heste i international lilletur.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Det har været sjovt og en lille smule spændende, man ved jo ikke hvordan det går, når man ikke kender hestene bedre. Jeg tror at i dag var tredje gang jeg sad på dem, så jeg anede jo ikke rigtigt hvad jeg gik ind til… Forklarer Selina om den meget korte frist op til arrangementet - De unge er lidt nemmere at overtage, for der er jo ikke så mange knapper at holde styr på, hvor man godt kunne mærke at de ældre, var lidt mere påvirkede af en ny rytter og de omgivelser her. Maria har uddannet dem vandvittigt flot, ellers havde jeg jo ikke kunne sætte mig op og gøre det i dag. Det har været en fornøjelse og de har jo været helt vildt søde.  Slutter Selina.

Susanne Baarup og Per Springborg kommenteret showet flere gange, men i år fik de selskab af Cathrine Laudrup-Dufour, der fortalte hvad der gør en hest til en god ridehest -Jeg synes at det er mega sjovt at få lov til at kommentere herfra, nu har jeg jo købt en del heste herfra og Lone laver jo bare nogle fantastiske heste, så det er rigtig sjovt at følge med i. Fortæller Cathrine, der senest har købt hest fra HP Horses i februar -Jeg klikkede bare med Vamos (Vamos Amigos e. Vitalis/ Blue Hors Hotline).. Den måde han er i sindet og den måde han bevæger sig på, minder mig virkelig meget om Vamos som lille. Jeg håber selvfølgelig at der ligger en masse drømme i den hest, og vi elsker ham allerede, fortæller Cathrine om 4-årige HP Viard (e. Vitalis/ Diamond Hit/ De Niro).

Man skulle tro at Vitalis er Cathrines absolutte yndlingsfaderhingst, idet han er far til Vamos Amigos, der næppe kræver nærmere introduktion og HP Viard, der er et af de store håb for fremtiden. Men også Fürstenball har Cathrine et godt øje til –Jeg har en fantastisk 6-års, som er helt outstanding og jeg har været vild med den siden første gang jeg sad på den, fortæller hun om Freddie Murcury (e. Fürstenball/Samarant, ejet af familien Pidgley). – Det der er fedt her, er jo at Lone laver rideheste. Sådan en som Total Hope viser sig jo også fuldstændigt vanvittigt. De kan jo se nok så flotte ud når de er 2 og 3 år og render rundt med benene oppe i hovedet, men hun laver virkelig heste der går stor sport, og det er det, jeg som rytter er interesseret i, understreger Cathrine

Den sorte hingst, Total Hope, der er søn af Weihegold og Totilas, afsluttede showet. Den 11-årige hingst har været vist til åbent hus flere gange, og hver gang er det muligt for publikum at se hvor meget han har rykket sig sportsligt siden sidst. Sidste år deltog han med sin faste norske rytter, Isabell Freese, ved Verdensmesterskaberne i Herning og senest har han taget topplaceringer i de trestjernede klasser i forbindelse med hingstekåringen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen