To spanske ryttere i top

15-10-2022 18:01

Trine Askjær-Jørgensen

Så er trøstfinalerne for 5- og 6-årige dressurheste også afviklet på Blue Hors, og her blev vinderne to spanske ryttere, nemlig Moisés Azuar med Sir Floresco og Severo Jurado López med Krones Kingston

Copyright Ridehesten.com
Moisés Azuar og Sir Floresco. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste, som finder sted på Blue Hors i Randbøl, er trøstfinalerne for 5- og 6-års heste nu også afviklet.

Det var dressurdommerne, Kirsten Søgaard og Jens Holm Kristensen, der i dag fik lov at dømme de to årganges B-finaler.

Fra de indledende klasser for 5- og 6-års heste, som blev afviklet torsdag og fredag, gik 12 heste i hver årgang direkte videre til finalen søndag, mens de resterende i dag skulle gå trøstfinalen. Der suppleres så op med de tre bedste i hver af årgangene fra trøstfinalen i dag til A-finalen i morgen, søndag, så man ender på 15 heste i finalen.

Vinder af trøstfinalen for 5-årige dressurheste blev den spanske Helgstrand-rytter Moisés Azuar med Sir Floresco e. Sir Heinrich/ Floresco, som af dommerne blev tildelt 8,7 for trav, 8,8 for skridt, 8,6 for galop, 8,7 for ridelighed og 8,8 for kapacitet, hvilket gav en samlet score på 87,200.

Se klassens resultat, og hvilke heste der udover Sir Floresco er videre til A-finalen.

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopéz og Krones Kingston. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

En anden spansk rytter red sig til den øverste podiet plads i B-finalen for 6-års heste, nemlig Severo Jurado Lopéz, der også tidligere har arbejdet hos Helgstrand Dressage, men for et par år siden valgte at starte som selvstændig sammen med sin partner, Annika Damrau.

I sadlen på den danskavlede, brune vallak Krones Kingston e. Franziskus/ Heslegård's Louis (opdr. Stutteri Krone v/ Reni H. Nielsen) blev det til 8,6 for trav, 7,8 for skridt, 8,7 for galop samt 8,5 for både ridelighed og kapacitet, hvilket gav en samlet score på 84,200.

Se klassens resultat og de to andre ekvipager, der er videre til finalen i morgen.

Stævnets start- og resultatlister.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen