Tag velforberedt til Herning

06-03-2024 08:40

Politiet var i går på plads ved sig MCH Messecenter i Herning for at tage imod og kontrollere, at alle hestetransportere overholder reglerne

Copyright Ridehesten.com
Politiet ved indkørsel til hingstekåringspladsen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Igen i år har Dansk Politi etableret transportkontrol i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring, og vi fik i går onsdag flere meldinger om en længere kø ind til staldområdet pga. den igangværende kontrol.

Der er intet nyt i kontrollen, som efterhånden har været praktiseret i en årrække, og heldigvis har langt de fleste danske hestetransportører styr på krav og dokumenter i forbindelse med transport af heste, og det er vigtigt, hvis man vil undgå bøder. 

Om man kører lastbil, mindre hestetransport eller med hestetrailer, gælder det, at man skal medbringe originalt hestepas på alle heste i transporten og registreringsattester på hele vogntoget.

Der må ikke være løst gods under transporten og hesten skal kunne stå i naturlig stilling i enkeltboks, og bokslængden skal være minimum 1,5 x hestens stangmål.

Kører man transport i ”ikke økonomisk virksomhed” er der ingen krav om transportdokument, autorisation, kompetencebevis og godkendelse af køretøj til dyretransport - uanset afstand. Deltagelse i internationale FEI-klasser anses som hovedregel for ”økonomisk virksomhed”. Transport af hingste til deltagelse i hingstekåringen anses også som hovedregel for transport i ”økonomisk virksomhed”, og i den forbindelse træder en række yderligere krav til transportøren og transporten i kraft.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved transport i ”økonomisk virksomhed” skal også medbringes transportdokument og godkendelsescertifikat for transportmiddel til dyretransport. Ved transport i "økonomisk virksomhed" over 65 km skal man altid medbringe kompetencebevis.

Køre/hviletidsreglerne gælder ved erhverv for biler/vogntog med tilladt totalvægt over 3500 kg, og ved ikke-erhverv for biler/vogntog med tilladt totalvægt over 7500 kg. 

Hvis du transporterer andres dyr, mod betaling, er det vognmandskørsel og kræver vognmandstilladelse, hvis vogntogets samlede tilladte totalvægt er over 3500 kg. Det er vigtigt at overholde vægtgrænser for vogntoget, ikke ved to-hestes lastbiler med en totalvægt på max 3500 kg.

Hvis du transporterer din hest fra udlandet, så skal du være opmærksom på krav om TRACES og sundhedscertifikat. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Peter Skrydstrup

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing