24 unge dressurheste videre

09-03-2017 17:58

Sophie Dahl Hedegaard

I dag var der frasortering ved anden runde af Blue Hors Unghestechampionat, og de 24 bedst placerede heste er nu videre til lørdagen og søndagens sidste testridning

Copyright Ridehesten.com
Zancor e. Blue Hors Zack/ Solos Landwind. Førende hest i i Blue Hors Unghestechampionatet i dressur.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er nu afgjort hvilke unge dressurheste Dorothee Schneider skal afprøve på lørdag og søndag, hvor vi dermed også får fundet vinderen af dette års Blue Hors Unghestechampionat.

Flere af de unge dressurheste syntes i dag, at det var en lille smule spændende at skulle gå rundt inde i Boxen – i dag helt på egen hånd, med gennemridning af et FEI 5-års program. Trods lidt spændte og kiggende heste, var den gode kvalitet ikke at tage fejl af, men dommerne måtte ind imellem pointere flere af hestenes ulydighed i forhold til rytternes hjælpere, hvilket trak ned i ridelighedskaraktererne. Dommer Susanne Baarup kommenterede blandt andet undervejs: - Med de unge heste sker der ting og sager, som man måske ikke selv er helt herre over.

Ligeså afspændte og afslappede som nogle af hestene var i går, ligeså livlige og spændte kunne de blive i dag. Påpeget og belønnet blev også de mange velredede heste, der blev vist flot frem i dagens rammer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Udskiftning i toppen
Bettina Jæger red i dag hingsten Zancor e. Blue Hors Zack/Solos Landwind, ejer: Helgstrand Dressage A/S & Nobel Food Holding ApS, Vodskov, opdrætter: Bernd Stadelhofer, Føvling, ind på en førsteplads, og hesten er nu den højst placerede i unghestechampionatet, efter dagens test. Han fik i dag karaktererne 8, 9, 9,5, 9 og 9, for hhv. skridt, trav, galop, ridelighed og kapacitet. Hingsten fik i dag en score på 375, og i den samlede stilling har han nu 534 point. Som dommerne pointerede, var skridten i dag mere afslappet. Ind på andenpladsen i dag og ligeledes i den samlede stilling, kom Sanne Henningsen og Lærke Stensvang e. Blue Hors Zack/Blue Hors Don Schufro, ejer: Klaus Munkedal, Glamsbjerg, opdrætter: Lene Schmidt Fræhr og Egon Fræhr. Dommerne kommenterede i dag, at det var en meget velredet hest, præsenteret i en dejlig og korrekt form. Hoppen fik i dag karaktererne 8,5, 8,5, 8,5, 9 og 8,5, hvilket gav en score på 362 point og nu en samlet score på 518 point. Nummer tre i dag  blev Bettina Laisbo og Gørklintgårds Samsara e. Sarkozy/Sunny-Boy, ejer og opdrætter: Jørgen Ravn, Gørklintgård, Holsted, med karaktererne 7,5, 8,5, 8,5, 8,8 og 8,5, hvilket gav en score på 352 point, hvilket sammenlagt bliver til 507 point og en delt tredjeplads. Atterupgaards Botticelli e. Benetton Dream/ Caprimonde E.H., ejer og opdrætter: Atterupgaard, Jystrup Midtsj, og Selina Hundstuen Solberg er sammenlagt nummer tre i championatet, med en samlet score på 511 point.

Dommerne kommenterede efter testens afvikling, at det nye koncept med tre på banen den første dag fungerede godt, og at der generelt var mere ro på hestene i dag under programridningen, selvom nogle måske ikke var lige så rutinerede i programridning som andre. Desuden var dommerne glade og tilfredse og takkede både ryttere og publikum for en god eftermiddag.  

Det endelige resultat med de 24 ungheste, der går videre bliver opdateret her på siden senere.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen