Stressfri og konsekvent træning af unghingste

10-11-2023 13:54

Annika Knudsen Lorentsen

Avl

Christian Springborg har gennem flere år arbejdet professionelt med hingste, herunder klargøring af unghingste til forbesigtigelse. Hvad er det, de unge hingste skal kunne ved fremstilling, og hvordan når man målet?

Copyright Ridehesten.com
Christian Springborg og unghingsten HP For Magic e. For Romance I. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblods forbesigtigelse af unghingste finder sted i december måned. De unge hingste bliver bedømt af kåringskommissionen og ca. 40 hingste bliver inviteret til at deltage i Dansk Varmblods hingstekåring i MCH Messecenter Herning til marts. De unge hingste skal kunne mønstres for hånd, være trygge ved at gå løse i ridehallen og kunne longeres. Det betyder, at de skal have en vis grundkondition og være i et passende huld, for at kunne præsentere sig bedst muligt for dommerne. 

Christian Springborg har arbejdet professionelt med unghingste i en årrække. I dag er han ansat af HP Horses som stutterileder til blandt andet at klargøre og fremvise unghingste, hopper og føl til kåringer og følskuer. Han beskriver, hvorledes man kan arbejde med de unge hingste, for at give dem den bedste forberedelse frem mod forbesigtigelsen, og samtidig give dem en hverdag, der er så naturlig for dem, som muligt. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra fold til stald
Sommeren tilbringer unghingstene på græs, hvor de tumler med andre unghingste. Det gør dem stærkere, og vandt til at agere i et hierarki. Samtidig gør græsset dem velnærede, når efteråret kommer, og de skal i træning frem mod forbesigtigelsen. 

– Jeg vil gerne starte træningen af hingstene tre måneder før forbesigtigelsen, indleder Christian Springborg, for det giver god tid til, at hingstene kan blive forberedt uden stress og tidspres. På den måde kan vi i højere grad træne på hestenes præmisser, derfor kommer de ind fra flokken og på stald i starten af september.

Læs hele artiklen om forberedelse til forbesigtigelse i magasinet Ridehestens november udgave.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen