To danske hingste til holstenerhingstekåringen

31-10-2019 12:52
Avl

Årets hingstekåring i holstenerforbundet er netop startet i Neumünster i dag, og kollektionen byder bl.a. på to danskejede hingste fra det sydlige Danmark

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Historisk set er der en stor sammenhæng mellem Slesvig-Holsten og Sønderjylland, og det gælder også på hestefronten. Det tyske holstenerforbund har igennem mange årtier leveret blodfornyelse til den danske avl, og i de første mange år havde de stor indflydelse på den danske avl af både dressur- og springheste. I dag gælder det næsten udelukkende springhesteavlen.
I det sydlige Danmark er der flere hesteavlere, der delvis avler i holstener-regi, og således er der i årets hingstekollektion ved den holstenske kåring to hingsteemner, der er avlet i Danmark og stadig ejet af deres opdrættere.

Det gælder katalognummer 58 Lov-Boy e. Livello/ Campesino/ Leonid fra Egon Jessen, Aabenraa. Hingsten er trukket på hoppe M-Lagune, der også er mor til den kårede hingst og S-springhest Coliander.
Det drejer sig desuden om katalognummer 46 Emerald van het Ruyte/ Colman/ Casco fra Jesper Meyenburg, Vojens. Hingsten her er trukket på hoppen Z-Colina, der er S-hest i springning.

Se hele kolletionen.

Se kåringen på CMH.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen