Springborg flytter hestene til HH Horses

12-09-2024 19:53

Christian Springborg har flyttet sin virksomhed CS Equestrian til Solrød, hvor han fremover vil drive forretning fra en nybygget staldbygning hos den velkendte avler Henrik Hansen

Copyright Ridehesten.com
Christian Springborg får nu mere plads til sin virksomhed CS Equestrian. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I starten af året gik den 32-årige Christian Springborg, der tidligere har arbejdet hos både Blue Hors og Helgstrand Dressage, selvstændig med virksomheden CS Equestrian, hvor han træner unge heste frem mod 2-års skuer, kåringer og forbesigtigelse. Han er søn af avlerparret Pernille og Per Springborg og har indtil nu holdt til på forældrenes sted i Skævinge på Nordsjælland – men med en vellykket start på forretningen, var der ikke længere tilstrækkeligt med plads. Derfor flyttede Christian og partneren Bianca Lunn Hvolbøll i den forgange weekend hestene til HH Horses i Solrød, hvor DV-avler Henrik Hansen har hjemme. 

Jeg har ledt efter en stald i noget tid, men det har ikke været helt nemt at finde det, som vi har søgt, fortæller Christian og fortsætter:

– Vi har også kigget i Jylland, men det gav bedst mening at blive på Sjælland tæt på vores forældre, nu hvor Bianca er gravid. Derfor spekulerede jeg på, hvem jeg kunne ringe til og tog fat på Henrik, som jeg har kendt i mange år. Han syntes, det lød spændende, men skulle lige have lidt betænkningstid, og to dage senere over en gang tapas blev vi enige om, at min virksomhed kunne flytte ind, lyder det fra Christian.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Stald bygget på seks uger
Hos HH Horses har Christian fået sig en hel hal, hvor der er 11 bokse. Det er gået hurtigt med at få lavet de nye rammer for CS Equestrian, da det indvendige af stalden er blevet bygget på seks uger. Christian fik mange 2-års hingste i træning frem mod forbesigtigelse i starten af september, og derfor var det ekstra vigtigt, at projektet hos Henrik lykkedes.

Henrik havde en hal, hvor han hurtigt kunne sætte nogle bokse ind, og det er blevet helt perfekt med plads til 11 heste og samtidig også plads til at træne de unge hingste. Jeg er vildt taknemmelig og havde ikke håbet på, at det kunne blive så godt – og især ikke på den korte tid, han havde til at sætte stalden op. Den er lavet i solide materialer, og det passer perfekt til de unge hingste, udtaler Christian, der nu får lov at dele matrikel med en særdeles garvet avler. Henrik Hansen har nemlig opdrættet flere højtprofilerede heste, hvor særligt den tidligere tredobbelte UVM-vinder Fiontini e. Fassbinder/ Blue Hors Romanov samt helsøsteren og guldmedaljehoppen Fiontina bør fremhæves.

–  Med en fælles passion for opdræt og træning af topdressurheste håber vi i fællesskab at kunne skabe en god synergi på stedet, lyder det fælles fra Henrik og Christian.

Copyright Ridehesten.com
Henrik Hansen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen