Stinna Tange red forkert – og vandt guld!

18-09-2018 21:19

Camilla Tiefensee Schrøder

Der blev ringet med klokken undervejs i Stinna Tange Kaastrups program, og pludselig så det rigtig sort ud for den danske paradressurstjerne. Men to procentpoint fratrukket hendes endelige score var ikke nok til at fravriste hende VM-guldmedaljen

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre: sølvvinder Pepo Puch, guldvinder Stinna Tange og bronzevinder Nicole den Dulk. Foto: FEI/Liz Gregg
Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom man rider fejl i programmet kan man da godt vinde VM-guld alligevel. Det kan Stinna Tange og Horsebo Smarties i hvert fald! Deres score var høj nok til at kunne tåle at få fratrukket to procentpoint som straf for fejlridt. Men det var også kun lige på et hængende hår.

Stinna Tange red på banen på den 16-årige DV-vallak Horsebo Smarties e. Gribaldi/Ramiro's Bube som tredjesidste rytter i Grad II, og alt så ud til at gå strygende. Lige indtil der pludselig blev ringet med klokken. Stinna var kommet til at fortsætte i trav i stedet for at ride schenkelvigning, og den tydeligt skuffede rytter måtte med et tappert smil vende hesten om og prøve igen, velvidende at fejlridtet koster to dyre point i den samlede score.

Kommentator heppede på Stinna
Hun fortsatte sit ridt i fin stil og sluttede på 72.735 %, hvilket placerede hende på en foreløbig førsteplads med to ryttere tilbage på startlisten. Klassens sidste rytter, den østrigske Pepo Puch på Sailor's Blue, sørgede for spænding til sidste sekund med et flot og sikkert ridt, der lå til over 72%, da han red op ad midterlinjen. De britiske kommentatorer på FEI TV lagde ikke skjul på, at de håbede på en dansk sejr.
–Hun har så meget fortjent det, lød det i kommentatorboksen om den vellidte danske paradressurrytter.

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange og Horsebo Smarties i Tryon. Foto: FEI
Nyheden fortsætter efter annoncen

Afgørelsen blev uhyggeligt tæt, men faldt ud til Stinna Tanges fordel: Pepo Puch endte lige akkurat på sølvpladsen med 72.676%. Bronzemedaljen, med 70.735 %, gik til hollandske Nicole den Dulk og Wallace N.O.P. 

Se resultatlisten (Grad II)

Dansk Bronzemedalje i Grad IV
Stinna Tanges guldmedalje var ikke den eneste danske paradressurmedalje, der blev vundet i dag. I Grad IV sikrede Susanne Jensby Sunesen sig en flot bronzemedalje på den 20-årige DV-hoppe CSK's Que Faire e. Quite Easy/Ladoga. Hun opnåede 73.146 % og var dermed med i den meget tætte afgørelse i toppen, hvor den hollandske guldvinder Sanne Voets fik 73.927 % og sølvvinderen fra Brasilien fik 73.366 %.

Se resultatlisten (Grad IV)

I morgen onsdag gælder det Grad III, hvor danske Cecilie Nielsen er til start på Davidoff, og Grad I, hvor Line Munk Madsen er til start på Hønnerups Beebob.

Se startlisterne

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen