Ingen positive dopingprøver til WEG

28-10-2018 06:27

Efter dopingtest af 163 heste og 92 ryttere var der ingen positive dopingprøver. To er dog testet positiv for kontrollerede medikamenter

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI har annonceret, at der ikke var nogen positive dopingprøver, mellem de 163 heste der blev testet under WEG i Tryon 2018. Dog er to distanceheste testet positive for kontrollerede medikamenter. Det betyder, at ingen heste har haft forbudte stoffer i kroppen, hvor de to distanceheste har haft medicin, man gerne må bruge til heste, men som skal være ude af kroppen ved konkurrencestart.

Den ene der er blevet testet positiv var Mora Inocente redet af Pablo De Los Heros fra Argentina. Mora Inocente blev testet positive for stoffet corticosteriod Dexamethasone. Den anden hest var El Pangue Ciromagnum redet af Raimundo Undurraga Mijica fra Chile. El Pangue Ciromagnum blev testet positiv for corticosteroid Triamcinolone Acetonide.

Da begge heste kun er testet positive for et enkelt stof, er ingen af rytterne på nuværende tidspunkt udelukket fra at måtte starte stævner.

FEIs generalsekretær Sabina Ibánes udtaler i forbindelse med resultaterne af dopingtestene: "Dopingfri sport er et must fra FEI og vi er meget glade for at der ikke er fundet nogen forbudte stoffer samt at alle tests hos rytterne kom tilbage negative fra sidste måneds WEG. Vi kan selvfølgelig ikke sidde de to positive prøver fra den kontrollerede medicin overhørig, men alt i alt er det et bevis på at vores kampagne forinden Tryon har virket (..)”.

Da der er tale om kontrollerede stoffer og ikke forbudte stoffer, vil behandlingen af sagerne gå gennem FEIs domstol og ikke deres hurtigere procedure, som er tilfældet ved forbudte stoffer.

Kilde: pressemeddelse

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner