Paradressuren 100% ren

27-09-2016 12:05

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

FEI kan glad meddele, at alle tests der blev taget under de Paralympiske Lege i Rio, fra både mennesker og heste, var fri for doping

Copyright Ridehesten.com
Susanne Sunesens Que Faire og groom Christina Bloch - Foto: FEI/Liz Gregg

FEI glæder sig over, at kunne meddele for anden gang i træk, at de paralympiske heste og ryttere er fri for doping. Også ved de paralympiske lege i London blev alle ekvipager testet negative. FEI præsident Ingmar De Vos fortæller:

- Vi uddanner aktivt vores atleter omkring vigtigheden af en ren sport før begge lege i Rio og dette er beviset for, at vores oplysningskampagne virker. Det er glasuren på kagen efter at have fulgt så succesfulde paralympiske lege, hvor vi så fantastiske præstationer fra 75 atleter, der repræsenterede 29 nationer.

I alt blev der taget 38 dopingprøver fra hestene under legene, som blev sent til undersøgelse ved FEIs Centrale Laboratorie i Newmarket, England. Der er i alt fem FEI-godkendte laboratorier verden over.

Dopingprøver fra ryttere, og mennesker generelt, bliver foretaget af IPC under de paralympiske lege. Også disse test var alle 100% negative, fortæller FEI.

/FEI.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen