Springrytter til start i international miltary

18-09-2023 18:57

Annika Knudsen Lorentsen

Hvis man har redet springning på højere niveau, kan man ganske hurtigt ride sine kvalifikationsgivende resultater i military hjem, således at man kan konkurrere på højere niveau. På den måde deltog Charlotte Kondrup ved et internationalt militarystævne, som sit kun tredje militarystævne nogensinde

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Kondrup med Dithmarsia. Foto: Josefine Snæbum

Hvis man er kategori 3 rytter eller mere i springning, kan man ifølge de nye regler hurtigere komme i gang med military på lidt højere niveau. Man behøver nemlig blot at ride to gange i CNC90 før man på ride CNC100, modsat tidligere, hvor man skulle ride flere - det har Charlotte Kondrup, der har redet S-springning netop gjort brug af. 

Hun deltog med sin hest Dithmarsia e. Clarimo/ Con Air ved sit første militarystævne i Ishøj den 22. juli, hvor hun opnåede en femteplads i CNC90. Herefter red hun igen CNC90 i slutningen af august i Ringsted, hvor hun igen blev nr. 5. 

Med de to resultater var hun klar til at ride CNC100, og den debut fik hun ved internationalt stævne. Normalt ser man gerne, at ekvipagerne der rider internationalt for Danmark, har redet niveauet ved et nationalt stævne, men gennem en ansøgning til Dansk Ride Forbund fik Charlotte på baggrund af sin erfaring i springning, lov til at ride ved Copenhagen Eventing, som er et internationalt stævne arrangeret af Sportsrideklubben. 

Her deltog hun i CCI1*-Intro, som er samme sværhedsgrad som den nationale CNC100. Her sluttede hun lige udenfor placeringsrækken, men med fejlfrie ridt både på springbanen og i terrænet. 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Kondrup med Dithmarsia. Foto: Josefine Snæbum

– Jeg synes, at det er rigtig sjovt at prøve kræfter med military, og det er dejligt, at jeg ikke har behøvet at ride de normale tre CNC90 før jeg kunne rykke op, for så kunne jeg lige akkurat nå at ride med ved Copenhagen Eventing, forklarer Charlotte og fortsætter: 

– Jeg håber, at jeg måske kan være en inspiration til andre springryttere, som kunne have lyst til at prøve kræfter med militarystævner. Det behøver ikke være så svært at komme videre i det, og faktisk overvejer jeg selv, om jeg kan prøve at gå efter at blive klar til at ride senior DM i military næste år. 

Skal Charlotte ride DM næste år, som går i CNC3*/CCI3*, så skal hun ride endnu et gældende resultat hjem i CNC100 eller CCI1* og to resultater på 2-stjernet niveau, det der hedder enten CNC2* eller CCI2*. Havde hun ikke redet springning på højere niveau, havde det krævet tre resultater i hver sværhedsgrad, og dermed ville det kræve en del flere militarystævner. Da man skal ride tre discipliner under et militarystævne, er der grænser for hvor hurtigt man kan opnå disse kvalifikationer med én hest, da hesten også har brug for pauser mellem stævnerne. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen