Spændende banedesignere til Paris

12-12-2022 09:18

Annika Knudsen Lorentsen

Ved OL i Paris 2024 bliver det uden tvivl spændende baner, der vil møde spring- og militaryrytterne, og nu har FEI udvalgt to banedesignere til legene

Copyright Ridehesten.com
Santiago Varela (th.) og Gregory Bodo. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det internationale forbund, FEI, har udnævnt spanske Santiago Varela og franske Gregory Bodo som banedesignere ved OL i Paris, hvor de vil bygge banerne i springkonkurrencerne og springbanen i militarykonkurrencen. Beslutningen blev truffet af FEI's bestyrelse den 6. december. 

De to banebyggere
Spanske Santiago Varela er 4-stjernet banedesigner og en af sportens mest respekterede officials. Han begyndte at ride som barn, og efter kort tid begyndte han at bygge baner. I 1993 blev Varela international banedesigner, og i 2011 byggede han ved FEI Jumping European Championship i Madrid. I 2013 opnåede han sin status som 4-stjernet banedesigner, samme år, som han byggede ved Furusiyya FEI Nations Cup-finalen i Barcelona. Varela er særdeles erfaren og har bygget ved adskillige stævner verden over, blandt andet ved World Cup og mesterskaber for unge ryttere. Santiago var desuden med til at designe banerne ved OL i Tokyo, hvor han imponerede med livlige farver, kreativitet og følsomhed overfor japansk kultur.

Franskmanden Gregory Bodo har bygget baner internationalt i mere end 20 år, og han fungerede som assisterende banedesigner ved WEG i 2014 i Normandiet, hvor han første gang samarbejdede med Santiago Varela. I 2017 byggede Bodo sin første World Cup-kvalifikation i Lyon og i 2018 var han assisterende banedesigner ved World Cup-finalen i Paris. Begge gange arbejdede han sammen med Varela, og de to har derfor et indgående kendskab til hinanden. Bodo har desuden bygget ved flere mesterskaber for unge ryttere, og i 2019 blev han udnævnt til 4-stjernet banedesigner af FEI.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi er glade for at have udnævnt Santiago Varela og Gregory Bodo som banedesignere til OL i Paris 2024. Som det altid er tilfældet for de olympiske lege, gennemgik vi en grundig evalueringsproces og udvalgte to personer, som begge har meget erfaring og som er kendt for deres dedikation og upåklagelige arbejdsmoral, fortæller Ingmar de Vos, FEI-præsident.

– Designene skabt af Santiago Varela og Gregory Bodo er fantastisk og kombinerer deres enorme ekspertise med unik lokal smag. Det vigtigste er, at de altid sætter hesten i centrum i deres tankeprocesser og producerer baner, der er opmærksomme på velfærden for både vores heste og menneskelige atleter. De har arbejdet sammen med adskillige lejligheder og vil udgøre et fantastisk hold. Jeg er overbevist om, at med deres viden, kreative ånd og professionelle indstilling, kan ridemiljøet, tilskuere og fans rundt om i verden forvente baner af højeste kvalitet.

OL i ridning i Paris 2024 bliver afholdt i den smukke kulisse på det historiske slot Versailles, så det bliver uden tvivl en flot kulisse.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen