Sportsrideklubben sejrede i anden runde af DM

12-07-2020 17:55

Britt Carlsen

I dag har Hjallerup Rideklub været vært for den anden af ialt fire kvalifikationsstævner  i Walber og Stutteri Ask Cup, og i dag var det Sportsrideklubben som scorede maxpoints i kampen om mesterskabet

Copyright Ridehesten.com
Den tidligere landstræner og landsholdsrytter Lars Nørgaard Pedersen var på det vindende hold i Hjallerup. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

B-stævnet i Hjallerup sluttede i dag med afgørelsen i den anden kvalifikation af Walber og Stutteri Ask Cup Ryttere fra 16 hold kæmpede om at opnå værdifulde points i cuppen, der sender de 8 bedste hold videre til finalen i Agria DRF Mesterskab for klubhold i springning til september. 

16 hold deltog i sol og blæst ved stævnet i Hjallerup, og det lykkedes kun for Sportsrideklubben at få tre ryttere fejlfrit gennem banen. Det blev Laura Baaring Kjærgaard og Annaghmore Beach Cruise, som cementerede sejren for Sportsrideklubben med et fejlfrit ridt. MollyØvlisen Fisher/Grand Cru van Paemal og Lars Nørgaard Pedersen/Jeudi d'Ysenbeek var ligeledes fejlfri, mens Jacob Schmidt og Ninja Lille Lunden fik et let nedslag. 

Copyright Ridehesten.com
Line Busk Heltborg og Gaville var hurtigst af alle fejlfrie ryttere, og hun var medvirkende til at sikre andenpladsen til holdet fra Bækgaarden. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Bækgaarden Sportsrideklub, som sejrede i første kvalifikation, kom ind på andenpladsen med to fejlfrie ridt af Martin Neergaard/Cappuchino PR og Line Busk Heltborg/Gaville. Holdet var samlet set hurtigst af de placerede hold, men desværre fik holdet to første rytter hvert et nedslag.
Ialt seks hold sluttede med samlet fire fejl, og dermed blev tiden afgørende for placeringen, og de vigtige points, som skal samles op i kvalifikationsturneringen for at få adgang til finalen. 

Copyright Ridehesten.com
Med en 0-runde som sidste rytter for Sportsrideklubben var Laura Baaruing Kjærgaard med til at sikre sejren for holdet. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Slangerup-Lynge Rideklub og Ponygården Solvangs Rideklub blev placeret som hhv. 3 og 4 i Hjallerup. Ponygården Solvangs ryttere var samlet set hurtigere end vinderholdet fra Sportsrideklubben, og der hvilede et stort pres på holdets sidste rytter Karoline Vistesen Graversen, som desværre for holdet blev noteret for fire fejl efter en ellers sikker runde på Libertina. 
Rytterne fik fejl godt fordelt over hele den store springbane i Hjallerup, men især dobbeltspringet, og oWalber trekombinationen kostede fejl. 
Line Busk Heltborg og Gaville fra Bækgaarden var hurtigst af alle fejlfrie ryttere i de tre klasser ( MB1*, MB2* og MA1*). 

Copyright Ridehesten.com
Med et fejlfrit ridt holdt Camilla Fliedner Ernst rytterne fra Slangerup-Lynge Rideklub inde i topkampen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I første kvalifikation hos Riders Cup så stillingen således ud i top tre: Bækgaarden Sportsrideklub, Capacity Showjumping Center og Cedergaard Sportsrideklub.

Se dagens resultat HER og følg stillingen i Walber og Stutteri Ask Cup HER

Copyright Ridehesten.com
Karoline Vistesen Graversen og Libertina fra Ponygården Solvangs Rideklub. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

18 hold deltager i dette års Walber og Stutteri Ask Cup. Der er fire kvalifikationsstævner i turneringen afvikles, og de otte hold der samler flest point  kvalificeres til finalen i Agria DRF Mesterskab for klubhold i springning. Der skal deltage én ekvipage i MB1*, to ekvipager i MB2* og en ekvipage i MA1*. 
Første afdeling blev afviklet ved Riders Cup, hvor holdet fra Bækgaarden sejrede. Anden afdeling blev i dag afviklet i Hjallerup, mens Sportsrideklubben inviterer til tredje afdeling i uge 33 og Danish Derby afholder fjerde afdeling på Vilhelmsborg i uge 35. Finalen afvikles til september, og her er det igen Riders Cup der er værter. Følgende hold er tilmeldt:

Barthahus Rideklub - rødt hold
Barthahus Rideklub - gråt hold
Riders Cup
Kongsdal Rideklub
Team Montar
Ponygårdens Solvangs Rideklub
Jysk Sportsrideklub
Cedergaard Sportsrideklub
Sportsrideklubben hold 1
Sportsrideklubben hold 2
Skive Rideklub
Capacity Showjumping Center
Hestehaven Rideklub
Bækgaarden Sportsrideklub
Christmas Stars
Slangerup Lynge Rideklub
Brande Sportsrideklub
Nørhalne Rideklub

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen