Det har været en vild weekend!

14-06-2015 13:03

Britt Carlsen

Dressurrytter Gitte Mors Burgaard må næsten knibe sig i armen dobbeltsejre i MB1 og MB2 med hendes to 8-årige heste er langt mere end den placering, som var drømmemålet, da hun kørte afsted til Broholm 

Naturligvis er der mest fokus på mesterskabskonkurrencerne ved DM på Broholm, men under stævnet har der været redet flere lille turs klasser samt klasser på M-niveau, og her har en rytter vist i særklasse stærk ridning, Gitte Mors Burgaard indledte stævnet med en dobbeltsejr i MB1. Det var Vandkærs Delfi e. Midt-West Ibi Light som snuppede sejren foran Moselunds Dominic e. Uno Don Diego. Forud for stævnet havde Gitte haft et håb om at opnå en enkelt placering i det skrappe selskab på Broholm, og en dobbeltsejr i den første klasse var langt over det forventede. Og lørdag gentog Gitte dobbeltsejren - denne gang i MB2.

- Det har været nogle gode dage her på Broholm smiler Gitte efter sit sidste ridt ved stævnet på Vandkærs Delfi i MB3, hvor parret sluttede på sjettepladsen. Hun har haft sine to heste fra de var hhv. 4 og 5 år og sammen med hendes træner Finn Greve har hun udviklet hestene til dette høje niveau. Begge heste er nemme at have med i byen og det har også været medvirkende til at gøre weekenden på Broholm til en ren fornøjelse, understreger Gitte.

Til daglig driver hun en salgs- og uddannelsesstald GB-Dressage APS ved Hedensted, her uddanner hun heste på flere niveauer samt underviser andre ryttere. - Jeg er født i 1984, og har redet siden jeg var 6 år gammel. Det har altid været dressuren og stævneridning, som har haft min store interesse. Jeg er oprindeligt uddannet indkøbsassistent, men efter endt uddannelse, fik jeg muligheden for at komme ud og arbejde i en salgs- og uddannelsesstald, og derefter vidste jeg, at det var uddannelse og hest og ryttere, jeg brændende ønskede mig at leve af, og i 08 da GB-Dressage APS blev bygget, blev det muligt at have med heste at gøre på fuld tid.

Gitte har trænet hos Finn Greve de sidste halvandet år, og det har haft en stor positiv betydning for hende og hestenes udvikling. Målet er at udvikle heste til Grand Prix, men som Gitte erkender, vejen er lang, og nu koncentrere hun sig om at videreuddanne de to heste til lille tur. 

- Drømmemålet er Grand Prix, fortæller Gitte med et smil og slutter: Det har været en vild weekend her på Broholm. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen