Anna mester i dramatisk finale

14-06-2015 17:59

Britt Carlsen

Anna Kasprzak sejrede overlegent i det danske mesterskab, og så blev det særdeles dramatisk da Mikala Gundersen mistede en mulig sølvmedalje og Agnete Kirk Thinggaard og Daniel Bachmann Andersen rykkede op på podiet

- Det er fedt at stå her igen som Dansk Mester, sagde Anna Kasprzak, der i 2013 blev seniormester, sidste år vandt hun U25 og igen i år er hun mester for seniorer. Hun fortæller, at hun nyder at ride på Broholm, ikke mindst på grund af den store opbakning fra publikum. - Det er stort, sagde hun. Donnperignon har været småskadet og derfor har Anna ikke kunnet træne ham intensivt i mere end tre uger op til mesterskabet. Han har naturligvis været genoptrænet over længere tid, inden han blev sat i mesterskabstræning, og så fortæller Anna, at en del af hemmelighedne bag hans muskuløse udseende, og gode kondition skyldes det vandløbebånd hun har investeret i. Det nyder Pepe at arbejde på, så får han brugt sin energi uden det slider på benen. Alligevel bemærker hun, at tre dages intensiv konkurrence på dette niveau er hårdt for hestene, så hun så gerne at mesterskabet kunne afvikles over to runder, som det er tilfældet i fx Sverige og Tyskland. 

Mikala ude af topkampen
Mikala Münter Gundersen lå på en sikker andenplads forud for dagens kürfinale. Mikala red sig i World Cup Finalen i år med sin flotte kür, så der var ikke forventninger om, at det skulle glippe for hende i finalen. Det gjorde det. Mikala kiksede i en dobbeltpirouette, som hun så ville redde ved at ride en ny pirouette. Hun fik dog ikke tydeligt vist, at her var tale om to forskellige øvelser, så hun fik 0 for at have vist en tredobbelt pirouette. Dramatisk, for det resuterede i, at Mikala røg helt ud af medaljerækken med My Lady. - Jeg blev så overrasket over hun trak ned mod indgangen i pirouetten og så kom træneren op i mig og jeg ville lave en korrekt pirouette. Havde jeg holdt hovedet koldt, så kunne jeg godt have tålt ikke at få høje points for min pirouette, fortæller Mikala, der ellers generelt var godt tilfreds med sit ridt, selvom My Lady var noget "oppe at køre" i finalen. - Det kostede mig en medalje, og det er da smadder ærgerligt, slutter Mikala. 

Agnete på sølvpladsen
Omvendt så flaskede det hele sig lige for Agnete Kirk Thinggaard i dagens kür. Efter en kaotisk start i Grand Prix'en var JoJo AZ lidt mat i Specialen, men parret kom så stærkt igen i dagens kür, hvor de opnåede 76% at de gik ind på sølvpladsen i mesterskabet. - Jeg er SÅ glad, fortalte Agnete, der i dag satsede på kun at ride 20 minutters opvarmning på Jo Jo for at han skulle være helt frisk i küren og det sats lykkede. Hende og træner Michael Stevn kender også Jo Jo og det viste sig at være den rette løsning i dag. 

Daniel på bronzepladsen
Daniel Bachmann Andersen var semi tilfreds med dagens kür. Efter Grand Prix klassen fredag lå han på en andenplads, men røg ud af topkampen efter en større fejl i Specialen. I dag var Blue Hors Loxana lidt mat, men Daniel fik redet hoppen gennen küren, men ikke på helt samme niveau, som ved JBK Horse Festival i Odense, hvor han vandt, fortæller han. - Nu skal man også huske at se på de positive ting, og jeg er glad for som hun har udviklet sig, slutter han. Se resultatet af mesterskabet her

Læs meget mere om DM-stævnet på Broholm i magasinet Ridehestens juli nummer. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen